Etiske retningslinjer for barneleger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Barnelærer er betrodd leger som bruker sitt livsarbeid til omsorg for barn. De følger ikke bare en kodeks for profesjonalitet fremsatt av American Medical Association (AMA), også American Academy of Pediatrics (AAP) fastsetter en etisk kodeks spesielt for leger som spesialiserer seg på barns medisin.

Definisjon

AAP definerer profesjonalitet innen pediatri som å være svært lik den for andre spesialiserte medisiner. Barn har imidlertid spesielle hensyn som krever oppmerksomhet på grunn av at det er viktig å involvere barnet i egen omsorg. Dette må imidlertid gjøres med ekstra oppmerksomhet og følsomhet fordi pasienten ikke har nådd et nivå av full modning og derfor ikke kan forstå. Derfor må deres omsorgspersoner også bli informert om omsorg. En pediatrisk lege følger også prinsipper fastsatt av American Board of Pediatrics.

Kjerne av trosretninger

The American Academy Pediatrics beskriver den skriftlige etiske koden som "de kjerne faglige verdiene som barnelegger og pediatriske subspecialists bør vedta, og som skal fungere som et etisk grunnlag for kvalitetshelsetjenester for barn og deres familier."

Retningslinjer

AAP gir retningslinjer for undervisning og evaluering av pediatrisk profesjonalitet. Deres retningslinjer refererer til hvordan man behandler en pasient med forsiktighet og forståelse. De fastsatte adferdskodekser for hvordan de skal være sympatiske og respektfulle når de behandler barnpasienter. Retningslinjene beskriver også hvordan man skal forbedre sin egen utdanning for å kunne gi kontinuerlig kvalitetspleie.

Arbeidsoppgaver

Den pediatriske etiske kodeksen definerer også verdier og ansvar som legene må innlemme for å kunne arbeide innenfor sine egne personlige rettigheter og i kombinasjon med andre leger og familiemedlemmer. Disse verdiene understreker nødvendigheten av ansvar for medisin, samfunnet, barnets familiemedlemmer og aller viktigst, ansvar for å gi den beste omsorg de kan for barnet.

Forskning og informasjon

Medisinsk etikk krever at leger kontinuerlig studerer og viderefører medisinsk og vitenskapelig kunnskap. De skal alltid gi informasjon til sine pasienter, familiemedlemmer og samfunnet. Å gi informasjon om omsorg er spesielt viktig i pediatri fordi barnet kan være for ung til å forstå. Det må presenteres for dem og deres familiemedlemmer på en måte som lett kan forstås.