Hva er forskjellen mellom Micromanagement og Macromangement?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ledelseskompetanse brukes til nesten alle aspekter av livet, fra å drive en husholdning til å drive en multimillion dollar virksomhet. Ledelsen kan deles inn i to kategorier: mikromanagement og macromanagement. Mens man kan være mer affektiv i et bestemt felt enn det andre, har både mikromanagement og macromanaging sine fordeler og fallgruver.

styre

Ordet "mikro" er hentet fra det greske ordet som betyr lite. Når det gjelder ledelse, er det her lederen tar en nær og aktiv rolle i å håndtere forretningsmessige forhold. Underordnede eller ansatte følger nøye og lederen setter tempoet og kontrollerer alle aspekter av en oppgave.

Macromanaging

"Makro" kommer fra det greske ordet for stort. Frederick Keller definerte makromanaging som å sette forretningspolitikk, bestemme strategi og organisere ledelse. En makromanager delegerer ansvar til underordnede.

Micromanaging Fordeler og ulemper

"Micromanager" brukes ofte som et nedsettende uttrykk. I næringslivet kan en mikromanager ses som dømmende, kontrollerende eller til og med diktatorisk. I disse tilfellene overfører mikromedlemmer enten svært lite arbeid til underordnede eller er altfor kritiske til alle detaljer i et prosjekt. Arbeidere i denne situasjonen kan begynne å føle seg vred og til og med løs motivasjon. Men micromanaging kan også være et gunstig verktøy for å starte en ny bedrift og trene nye ansatte. Når en bedrift åpnes for første gang, er det ansvarlig for lederen å etablere prosedyrer og protokoller for alt fra sted og kontorrekvisita til ansettelsesprosessen og prosjektbelastninger. I slike tilfeller vil micromanager sannsynligvis være bedriftseier.

Macromanaging Fordeler og ulemper

Macromanagement er ganske enkelt "administrerende ledere." En macromanager bestemmer hvilke prosjekter som skal gjøres, setter det ønskede resultatet og delegerer ansvaret til underordnede. Macromanagers fungerer som generelle overvåkere. De stole tungt på de som er tildelt et prosjekt for å fullføre det i henhold til standarder og protokoller, men de bidrar svært lite. Macromanagement anses å være mer effektiv for ansatte høyere oppe i et selskap. Mindre tid er brukt til å håndtere den daglige driften, og mer tid er brukt på å utvikle nye strategier.Et stort fall i makromanaging er mangelen på ekte involvering i et bestemt prosjekt. Ofte, hvis et problem oppstår, vil en makromanager ikke vite om det før det blir alvorlig. Dette kan resultere i savnede frister, legge til budsjettet og kan til og med skape juridiske problemer for selskapet.