Faktorer å vurdere når du velger en karriere

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å velge den riktige karriereveien er en av de viktigste tingene du kan gjøre for deg selv og din familie. Enten du velger din første karriere eller går i gang med en andre eller en tredje, kan du finne underverk for å forbedre livet ditt. Mens ingen jobb er perfekt, er det noen faktorer du bør vurdere for å sikre at du kommer inn i den rette karrieren for deg.

Interesser

Det er ingen tilfeldighet at dine personlige interesser ofte overskrider listen over faktorer du bør vurdere når du velger en ny karriere. Hvis du er i stand til å sette dine lidenskaper og ferdigheter til en karriere, er du mer sannsynlig å nyte arbeidet ditt og lykkes i din stilling. CVTips.com anbefaler at hvis du har problemer med å bestemme hva du liker å gjøre og hvordan interessene dine kan brukes på en karriereposisjon, bør du ta en interessevurdering som tilbys online eller gjennom en karriereutviklingsspesialist i ditt område.

Karrieremuligheter

Det er alltid en klok idé å vurdere overflod av relevante karrieremuligheter som er tilgjengelige i ditt valgte felt. Meget konkurransedyktige karrierefelt eller restriktive stillinger kan etterlate deg å søke etter en åpning og arbeidsledig i lange perioder. Vurder om det er karriereåpninger tilgjengelig for deg i området du bor, eller om du må flytte for å finne den stillingen du ønsker. Bestem om omplassering er et alternativ for deg og din familie, og hvis du har ressurser til å flytte til en annen by eller til en annen stat eller et land.

Utdanning og opplæring

Du bør også vurdere nivået på utdanning og trening som kan være nødvendig for karrieren du velger. Hvis du allerede har den utdanningen og bakgrunnen som trengs for stillingen, bør du kunne komme i gang i din karriere relativt snart. Hvis du trenger å utføre en grad eller annen spesialisert opplæring, må du imidlertid ta hensyn til månedene eller årene som trengs for å trene, i tillegg til de utdanningskostnadene du vil pådra deg for å forberede din karriere.

Identifiser dine prioriteringer

Dine individuelle prioriteringer er også en avgjørende faktor når det gjelder ditt karrierevalg. En karriere som krever mye ansvar, arbeider lange timer eller hyppig reise, kan være mer tiltalende for noen som ikke har små barn hjemme. Hvis du har en familie, eller hvis du trenger en angitt tidsplan hver uke, kan disse prioritetene påvirke din karriereavgjørelse. For noen er lønn og fordeler drivkraften bak en karriereavgjørelse.