Betydningen av operasjonsforskning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Småbedriftseiere tar stadig beslutninger som involverer mange faktorer. Mesteparten av tiden er disse faktorene usikre, og bedriftsledere er tvunget til å ta avgjørelser basert på deres intuisjon og bare en god gjetning. Operasjonsforskning (OR) er et verktøy som hjelper småbedriftseiere til å drive sine selskaper bedre ved å ta mange dunkle faktorer og sette dem i et håndterbart format.

Hva er Operations Research?

Operasjonsforskning kvantifiserer de relevante faktorene i et problem og bruker matematiske teknikker for å komme fram til en optimal beslutning. Det er den skremmende økonomiske definisjonen. For bedre forståelse viser følgende eksempel en praktisk anvendelse av operasjonsforskningsteknikker.

Produksjonsveilederen på The Old Tyme Toy Company planlegger sin tidsplan for uken. Han må bestemme hvor mange enheter av tre soldater og tog for å gjøre det maksimerer fortjenesten. Hver type leketøy krever to typer arbeid: snekring og etterbehandling. De relevante faktorene som produksjonsveilederen må vurdere er som følger:

  • Begge lekene gir en fortjeneste på $ 3 per enhet.

  • Snekkerarbeidet har i alt åtte mannstimer tilgjengelig.

  • Etterbehandlerne har totalt ni mandatimer tilgjengelig.

  • Å gjøre et tog krever to timers snekring og en time for etterbehandling.

  • En soldat trenger en times snekkerarbeid og tre timer for det intrikate maleriet av uniformet.

Operasjonsforskning løser dette produksjonsproblemet med en teknikk som kalles lineær programmering. Etter å ha satt opp formlene for produksjons- og arbeidsbegrensninger, finner veilederen at den optimale produksjonsplanen er å produsere tre tog og to soldater. Denne produktmixen gir et overskudd på $ 15.

Fordeler ved operasjonsforskning

Bedre beslutningstaking: Som eksemplet ovenfor viser, kan operasjonsforskningsteknikker ta en mengde faktorer og tall og redusere dem til enkle formler. Disse formlene vil finne de optimale løsningene innenfor problemets begrensninger.

Bedre kontroll: OR-teknikker gir ledere verktøyene som gir bedre retning og kontroll over underordnede. En leder kan bruke OR-metoder for å sette opp ytelsesstandarder for ansatte og identifisere områder som trenger forbedringer.

Høyere produktivitet: En betydelig bruk av OR er evnen til å identifisere optimale løsninger. Noen få eksempler er å finne den beste beholdningsblandingen, optimal utnyttelse av arbeidskraft, mest ønskelig bruk av anleggsmaskiner og høyest produserende markedsføringskampanjer.

Bedre avdelingskoordinering: Når de optimale resultatene fra OR-analysen deles med alle avdelinger, arbeider alle sammen mot det samme målet. Markedsavdelingen kan for eksempel samordne deres innsats med tidsplanene som er utarbeidet av produksjonsveilederen.

Operasjonsforskning er viktig fordi det er et nyttig verktøy som brukes til å løse komplekse problemer under usikkerhet. I næringslivet er det svært få ting som er sikre, og ledere må ofte ta beslutninger basert på deres instinkter i stedet for å kunne bruke pålitelige data. Operasjonsforskningsteknikker fyller dette tomrummet med metoder som kvantifiserer problemer og gir bedriftsledere et bedre grunnlag for å ta beslutninger.

Anbefalt