Slik gjør du en avsluttende post for inntektssammendrag

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sluttoppføringer gjør det mulig for et selskap å lukke midlertidige kontoer, for eksempel omsetning og utgifter. Ved avslutning av midlertidige kontoer til selskapets inntektssammendragskonto kan selskapet starte neste regnskapsperiode med nullbalanse i inntekter og regnskapsregnskap. Etter at kostnads- og inntektsregnskapet er stengt, må selskapet legge inn en oppføring i det generelle tidsskriftet for å lukke inntektssammendragskonto. Balansen i selskapets inntektssammendragskonto må overføres til beholdt inntekt for å ta beløpet av selskapets bøker.

Avslutningsinntekter

Skriv datoen da firmaet lukker inntektskonto. Kommuniser dagen og måneden for avsluttende oppføring i den generelle tidsskriftet.

Debit selskapets inntekterskonto for balansen på inntektskonto. For eksempel, et selskap med en inntekt på $ 10 000 må debete inntekter for $ 10 000. Denne oppføringen tar beløpet i selskapets inntektskonto ut av bøkene.

Kreditt inntektssammendragskonto for beløpet i selskapets inntekterskonto. Et selskap med $ 10 000 i inntektskonto må innhente kredittinntekt for $ 10 000 for å lukke inntektskonto. Denne oppføringen overfører inntektsbalansen til selskapets inntektssammendragskonto.

Sluttutgifter

Skriv datoen da firmaet lukker kostnadsregnskapet. Angi dagen og måneden når firmaet lukker kosterkonto til inntektssammendrag.

Debetinntektsoppsummering for balansen på selskapets regningskonto. La oss si at et firma har $ 5000 på bekostningskontoen. I dette scenariet må selskapet dekke inntektssammendrag for $ 5000. Dette eliminerer kostnadskontosaldoen fra selskapets bøker.

Kredittutgifter for beløpet som er inkludert i selskapets regningskonto. Hvis et selskap har $ 5000 på bekostningskontoen, må selskapet kreve kredittkostnad for $ 5000. Denne oppføringen overfører utgiftsbalansen til selskapets inntektssammendrag.

Inntektsfortegnelse

Skriv datoen da selskapet overfører inntektssammensetningen til beholdt inntektsregnskap. Utkast dagen og måneden når selskapet lukker inntektssammendragskonto.

Debetinntektsoppsummering for balansen i inntektssammendragskonto. For eksempel må et selskap med en $ 5,000-kreditt i inntektssammendragskonto dekke inntektssummen for $ 5000. Denne oppføringen tar inntektsoppsummeringskontosaldoen ut av selskapets bøker.

Kredittbeviset inntjening for balansen i inntektssammendragskonto. Et selskap med en balanse på $ 5000 i inntektssammendragskonto må ha beholdt inntekt for $ 5000. Denne oppføringen lukker inntektssammendragskonto og overfører $ 5000 til beholdt inntjening. $ 5,000 kredittoppføringen illustrerer en økning i selskapets beholdt inntektskonto.