Hva er programbasert budsjettering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Programbasert budsjettering er en budsjetteringsstruktur hvor penger fordeles på program eller funksjonsområde og basert på arten av aktivitetene som utføres av programmet. Det er vanlig i mange statlige og lokale myndigheter, men bedrifter bruker også programbudsjett. Dens formål er å justere utgifter med programmål.

Grunnleggende om budsjettering

Å utvikle et behagelig budsjett er et viktig forpliktelse for regjerings- og bedriftsledere. Hver leder har sine egne ideer om hvordan du best utnytter ressursene som er tilgjengelige. Generelt bør et budsjett skildre den relative betydningen av visse prosesser og aktiviteter i konstruksjonen av hele organisasjonen. Hvor du legger pengene dine, viser hvor dine prioriteringer ligger. Når bedriftsledere ikke kan være enige om bedriftens prioriteringer, er budsjettering vanskeligere.

Programbudsjettering

I sin oversikt over budsjettprosessen - Stat Budsjettprosessen påpeker Statens Idaho Legislature-nettside at statsbudsjettene alltid har vært en kilde til politisk spenning, men utvikling og vekst i bruken av programbudsjettering har vesentlig forbedret statsbudsjetteringsprosessene. Programbudsjettlegging legger ut alle organisatoriske programmer eller funksjonsområder og bestemmer hvor mye ressurser som skal legges inn i hvert programområde basert på tjenestene og produksjonsutgangene det skaper.

fordeler

En primær fordel ved programbasert budsjettering er at det er en systematisk tilnærming som sammenkobler organisasjonsmål, programmer og budsjetter når de brukes effektivt. En annen stor fordel, ifølge staten i Idaho-lovgiver, er at den gir et sterkere rammeverk for politiske ledere om å komme til enighet om budsjetter. Dette reduserer budsjetteringstidsrammer og partisk spenning.

Ytelsesbudsjettering

Prestasjonsbudsjettering legger til ytelsesberegninger til budsjetter, der programmer og funksjoner må vise dokumentasjon av arbeidsproduksjon eller resultat for å beholde nåværende budsjetter eller for å motta økte budsjetter. Som nevnt i en sommer 2002 California State University Long Beach kurs på "Women & Public Policy", vurderer ytelsesbudsjettering ikke bare budsjettallokering, men utgangene til programaktivitetene. Programmer eller funksjoner som gjør det bra, fortsetter å motta sterke budsjetter. I en forretningsinnstilling, for eksempel hvis markedsføringen ikke produserer de ønskede målene for selskapsledere, kan budsjettet bli kuttet.