Hvorfor er ansvarsforsikring viktig i medisinsk kontoret?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansvarsforsikring beskytter forsikrede dersom hun holdes ansvarlig for tap, skader eller skader. Denne typen forsikring er spesielt viktig i et medisinsk kontor fordi feil kan føre til svekkende og til og med dødelige konsekvenser. I noen stater anser medisinsk arbeidstakere og lovgivere ansvarsforsikring så viktig at det er lovkravet, slik det er angitt av nettsiden til Michigan Physicians Mutual Liability Company (MPMLC).

Finansielt ansvar

Leger og andre medisinske arbeidere kan holdes juridisk ansvarlige for feil de gjør. Hvis en sykepleier uten forsikring blir saksøkt og mister saken, kan domstolene kreve at han betaler tusenvis eller til og med millioner av dollar. Dermed sikrer ansvarsforsikring leger og andre helsepersonell fra den økonomiske ødeleggelsen som et søksmål kan føre til.

Alvorlighetsgrad av feil

Ansvaret er ofte knyttet til store feil som å gi en pasient en utilsiktet overdose. Imidlertid kan pasienter saksøke for enda mindre feil som nicking. Dette gjør det mye vanskeligere for leger, sykepleiere og andre spesialister å forutsi når de kan møte rettslige skritt. Å ha ansvarsforsikring gir litt trygghet fordi helsepersonell vet at hun er dekket selv for uventede søksmål.

Hvor å få forsikring

Fordi ansvarsforsikring er så viktig, får de fleste store helsepersonell det, selv om noen leger ikke kjøper forsikring hvis de får lov til å gå "bare bein" av deres tilstand. Helsepersonell kan få forsikring gjennom store organisasjoner knyttet til sitt spesialområde. For eksempel tilbyr sykepleierstøtteorganisasjonen forsikring for sykepleiere. Men noen selskaper som Healthcare Providers Insurance Organization gir ansvarsforsikring til et bredt spekter av medisinske disipliner. Disse selskapene kan søke godkjenning av forsikringen fra spesialitetsrelaterte organisasjoner.

Individuelt ansvar

Ifølge amerikansk lov kan hver person i et medisinsk anlegg holdes lovlig ansvarlig for sine handlinger. Dette betyr at for å være fullt beskyttet, bør et medisinsk kontor kontrollere at alle ansatte har noen form for ansvarsforsikring. Det er imidlertid ikke det medisinske anleggets ansvar å gi dekning - det er opp til ansatte å ta tiltak for å beskytte seg selv, særlig siden de ikke kan garantere at veilederens forsikring ikke vil ha hull.

Balanseringskostnader

Kostnaden for ansvarsforsikring for helsepersonell vil variere etter sted, grenser for ansvar innenfor politikken og ansvaret arbeideren har, som påtatt av G & G Advanced Medical Consulting-nettsiden. Hver helsepersonell må vurdere om risikoen for en søksmål er høy nok til å gjøre betalt premie verdt. I noen tilfeller kan en arbeidstaker velge å holde forsikring, men få lav dekning, slik at forsikringen er rimelig. Den stigende kostnaden for medisinske forsikringspremier gjør det vanskeligere for leger å trene, ifølge MPMLC, noe som gjør det vanskeligere for pasienter å få den omsorg de trenger.