Hovedrollen til laglederen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er tildelt som gruppeleder, er det viktig å vite din rolle og ansvar for firmaet, dets arbeidere og kunder. Hvis du lykkes med å fylle rollen som en gruppeleder, kan det føre til enda større kampanjer til lederstillinger, som en veileder eller leder i selskapet.

Beskrivelse

En gruppeleder er leder av et arbeidsprosjektteam. Denne personen rapporterer vanligvis til en veileder og holdes ansvarlig for lagets resultater. Tilsynsførere velger vanligvis lagleder basert på en persons kunnskap eller erfaring med prosjektet ved hånden. For eksempel, hvis prosjektmålene er å utvikle et sett med salgstreningsmateriell, er en arbeidstaker som har høyt salgsopplevelse en ideell kandidat for prosjektleder.

Organisere

En av hovedrollene til en gruppeleder er å organisere hele prosjektet fra start til slutt. Det inkluderer å etablere en overordnet prosjektplan, sette prosjektmålene og opprette en tilsvarende tidsplan. Lederlederen er også ansvarlig for å organisere møter og få lagmedlemmer på samme side hvis det er forvirring.

Tildele

Teamledere tildeler lagmedlemmer bestemte roller i prosjektet. En vellykket teamleder er kjent med de ulike ferdighetene til lagmedlemmer, slik at han kan gjøre de riktige rolleoppdragene. Han må kanskje sammenkoble flere lagmedlemmer sammen, så han bør også forstå hvordan de ulike personlighetene mesh.

Følge

Overvåking av prosjektfremdrift er et sentralt ansvar for teamlederen. Han må søke oppdateringer fra ulike gruppemedlemmer og sjekke regelmessig på prosjektplanen. Lederlederen sjekker elementer på prosjektplanen for å holde ting i gang. Hvis han legger merke til at prosjektet er på vei utenfor banen, må han ta umiddelbare skritt for å løse problemet. For eksempel kan laglederen måtte adressere et medarbeider som ikke utfører sitt oppdrag eller kontakte en tjenesteleverandør som holder fremskritt. Lederen må støtte, oppmuntre og motivere medlemmer.