Hvordan skrive forsikringsforslag

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et forsikringsforslag er mer enn bare et boilerplate tilbud av hva forsikringsselskapet kan gjøre for en kunde. Forsikringen er så kompleks, og de fleste bedrifter har så mange produkter å tilby, at et godt forslag destillerer de tilgjengelige alternativene til et tilpasset sett med pakker skreddersydd for en kunde. Videre gjør forsikringsloven i noen stater forslaget bindende for en viss tidsperiode - en faktor du må adressere et sted i papirarbeidet. Å produsere et solidt forsikringsforslag er delkunst, delvitenskap og alt hardt arbeid.

Les og forstå bedriftens folketelling for din potensielle kunde. Folketellingen er en detaljert regnskap for alle de som vil bli dekket under politikken, inkludert så mye informasjon som mulig om hva deres forsikringsbehov kan være. Forbedre denne informasjonen med alt du husker - eller notater du tok - under samtaler med en kjøper om hvilke prioriteringer den potensielle klienten har.

Skann gjennom produktene din tilbyr for et sett med alternativer som tilfredsstiller de behovene du har bestemt i trinn ett. En standard praksis er å definere tre til fem brede stroke tilnærminger, deretter detaljer flere alternativer innen hver tilnærming. For et selskaps helseforsikring kan du velge tre typer plan, deretter eksempler på hver type i henhold til variasjoner i fradrag og premiekostnader.

Lag en individuell side for hver av de tilnærmingene du foreslår, med forskjellene mellom alternativene som er skissert tydelig. Firmaet ditt kan ha en standard boilerplate for utseendet til disse sidene, eller du kan være fri til å formatere dem etter behov.

Utkast til et sammendrag for å gå på forsiden av forslaget. Dette er en klar, kort oversikt over hva din potensielle klient trenger, hvordan bedriften din kan betjene disse behovene og alternativene du har identifisert i forslaget.

Legg til noe juridisk språk som kreves av loven eller din bedrift. Dette er også hvor du bør ta imot eventuelle bindende uttalelser om hvor lenge dette tilbudet er bra for.

Legg ut forslaget i henhold til bedriftens standarder eller din personlige vurdering når du har skrevet grunnleggende teksten. Legg til passende logoer og andre bilder på dette tidspunktet.

Proofread og rediger forslaget. Hvis det er mulig, må noen andre utføre dette trinnet. Etter at du har jobbet med et prosjekt for en stund, blir du blind for feil andre vil få tak i.

Tips

  • Forberedelse av et forsikringsforslag for en person eller familie følger disse samme trinnene. Du analyserer bare et mye mindre sett med spesifikasjoner i trinn ett. Du kan også gjøre forskjellige valg for ordlyd og bilder for å gjenspeile at du har å gjøre med en person i stedet for et selskap.

Advarsel

Selv om noen har lov til å utarbeide et forsikringsforslag, må det faktiske forsikringssalget utføres av en lisensiert forsikringsagent. Å gjøre annerledes risikerer bøter for deg og din bedrift, og muligheten for å miste privilegiet med å selge forsikring.