Hva er fordelene med internasjonale regnskapsstandarder?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

International Accounting Standards Board fastsetter regnskapsstandarder over hele verden. I motsetning til landsspesifikke standarder som United States GAAP (generelt aksepterte regnskapsprinsipper), har internasjonale standarder ingen myndighet til å håndheve dem, noe som gjør dem rent frivillige. Eksisterende internasjonale standarder har en rekke fordeler for deltakerne, og de fungerer som en tidlig mal for fremtidige globalt regulerte og håndhevte standarder.

etikk

Ulike land og regioner rundt om i verden kan skryte av svært forskjellige kulturer og normer, som manifesterer seg i den rådende bedriftskulturen i landet. Noen land, for eksempel, gjør bestikkelser en tommelfingerregel i virksomheten, mens andre ser det som svært tabu. Internasjonale regnskapsstandarder fastsetter en enhetlig kodeks for regnskapsetikk som skal følges på tvers av kulturer. Dette forenkler tvister mellom selskaper i ulike deler av verden og hjelper bedrifter med å overholde ulike juridiske retningslinjer rundt om i verden.

En stor fordel ved internasjonale standarder er at de anser innspill fra fagfolk og juridiske myndigheter over hele verden. Dette kan skape et sett med etiske retningslinjer som ikke favoriserer en kultur over en annen, som det kan være tilfelle når et utenlandsk selskap følger sine egne norske etiske verdier.

Investeringsfordeler

Internasjonale standarder for regnskapssystemer og formatet for regnskapet forenkler internasjonale investeringsbeslutninger. Investorer kan sammenligne årsregnskapet til selskapene i henhold til International Accounting Standards Board standarder, eller andre internasjonale retningslinjer, uansett selskapets opprinnelsesland. Uten standarden blir sammenligninger mindre pålitelige, ettersom informasjonen i regnskapet er beregnet ved hjelp av ulike metoder. Vedtaket av internasjonale standarder har gjort det mulig for børshandelutveksling å slå seg sammen på kontinenter og åpnet en rekke nye investeringsmuligheter for mennesker over hele verden.

Multinasjonale selskaper

Internasjonale regnskapsstandarder forenkler også regnskapet for multinasjonale selskaper som har fasiliteter og operasjoner i flere land. I stedet for å bruke sitt hjemlands regnskapsstandarder i sine utenlandske datterselskaper, kan multinasjonale selskaper sette internasjonale standarder på tvers av alle geografiske enheter for å unngå forvirring og øke systemets nøyaktighet og effektivitet. Standard regnskapssystemer på tvers av alle geografiske enheter i et stort selskap kan forenkle prosessen med å overføre ledere fra en enhet til en annen, og kan gjøre samarbeid på tvers av enhetene på økonomiske forhold mer produktive.

Internasjonal handel

Bedrifter søker stadig strategiske partnere, kunder eller leverandører i utlandet. Internasjonale regnskapsstandarder gir bedrifter et felles økonomisk språk og forståelse, noe som gjør det lettere for dem å gjøre forretninger sammen. Internasjonale standarder skaper også en helt ny industri, internasjonal regnskapskonsultasjon, og skaper nye muligheter for entreprenører i alle land.

Anbefalt