Hva er høy margin?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vellykkede bedrifter er de som er lønnsomme, noe som betyr at salget må overstige kostnadene. Forholdet mellom høy margin og høyt salgsvolum kan være komplisert.

Definisjon

Margin er forskjellen mellom prisen på et produkt (eller en tjeneste) og prisen. Veldig enkelt, hvis et element selger for $ 100, og det koster $ 75 å gjøre, er marginen $ 25.

Hva er høy margin?

Å bestemme hva som definerer høy margin er mer subjektiv. Enhver forhandler kan beregne hvilket produkt som har høyeste margin, men det som kan betraktes som høy margin i en bransje, er kanskje ikke det samme som i en annen. Omvendt kan høyt salgsvolum av lavere marginposter også generere lønnsomhet.

Priser

Etablering av prisstrukturer for dine produkter og tjenester er en balansehandling. Du må vite konkurransen din og hva markedet skal bære. Hvis prisen din er $ 100, men konkurrenten selger samme vare for $ 80, mister du salget. Nullsalg betyr også null margin.

Bruttomargin

Bruttomargin er forskjellen mellom salgspris og produksjonskostnad. I mange tilfeller beregner bedrifter bare den faktiske kostnaden for produksjon av en vare ved fastsettelse av bruttomarginprosent.

Netto margin

Det er andre kostnader knyttet til næringsvirksomhet som ikke er inkludert i produksjonskostnadene, for eksempel varme, lys, forsikring og butikkplass. Disse må tas med i beregningen av selskapets samlede lønnsomhet. Netto margin er resultatet av alt salg minus alle kostnader. Selv om bruttomarginen i eksemplet var 25 dollar, kan det godt falle til 5 dollar ved beregning av netto margin.

Anbefalt