Hva er ekstreme variabler i en undersøkelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når forskerstudier utføres av forskere, er det mange variabler som er nøye definert og kvantifisert. En variabel måler vanligvis en karakteristikk for undersøkelsen eller studien som endres, som intelligensnivå, kjønn eller alder til en person. Evnen til å kontrollere variabler er en viktig nøkkel til suksess for en forskningsstudie; Noen variabler er imidlertid vanskeligere å kontrollere enn andre.

Identifikasjon

Seks vanlige typer variabler eksisterer, hvorav den ene er den utenlandske variabelen. En ekstern variabel er en faktor som ikke kan styres. Disse variablene kan eller ikke påvirke resultatene av en undersøkelse eller et eksperiment. Det er forskjellige måter å kontrollere utenlandske variabler på, avhengig av hvilken type innflytelse som ønskes på resultatene av en studie. Ekstreme variabler legger til uønsket feil for eksperimenter, så det er et viktig mål å redusere eller kontrollere innflytelsen av disse variablene.

typer

Ekstreme variabler kan defineres videre etter type. En ekstern variabel som ikke forblir den samme og varierer med nivåer av den uavhengige variabelen i en studie kalles en confounding-variabel. Målet med eksperimenter er å simulere et miljø der den eneste forskjellen mellom ulike forhold er forskjellen i uavhengige variabler. Dette gjør at forskere kan konkludere med at en manipulasjon forårsaker forskjeller i en avhengig variabel. Hvis det imidlertid finnes en annen variabel som endres med den uavhengige variabelen, kan den konfronterende variabelen være den grunnliggende årsaken til en forskjell i studien, noe som kan gjøre studie- eller undersøkelsesresultatene ufullstendige.

Relaterte variabler

Avhengige og uavhengige variabler er to nøkkelvariabler som brukes ved utforming av studier.

En ekstern variabel er relatert i den forstand at uavhengige variabler er faktorene i en undersøkelsesundersøkelse som måles, manipuleres eller velges av en eksperiment for å forstå og bestemme deres forhold til bestemte observerte fenomener. I forskningsstudier manipuleres eller observeres uavhengige variabler for å forstå forholdet til det av deres avhengige variabel. En avhengig variabel viser effektene ved å endre eller legge til en uavhengig variabel.

farer

Ekstreme variabler kan være farlige for en undersøkelse, da de kan skade dens gyldighet. Dette gjør det umulig for forskere å vite om visse effekter er forårsaket av andre variabler, som uavhengige eller moderatorvariabler, eller noen ukjent ekstern faktor. Konfidurerbare variabler er enda mer farlige enn enkle utenlandske variabler, fordi de forstørrer utfordringene for å oppnå gyldigheten av eksperimentelle resultater.

kompenserende

Selv om det finnes flere andre typer variabler som brukes i forskningsstudier, forårsaker uvanlige variabler problemer fordi de ikke kan kontrolleres. Dette må vurderes når studieresultater tolkes. En måte å kompensere for utenlandske variabler er å bruke et verktøy som kalles tilfeldig oppgave. Når emner i en studie er tilfeldig tilordnet forskjellige grupper, så vil de to gruppene i gjennomsnitt være lik i alder, intelligens eller hvilke faktorer som er beskrivende for gruppene som studeres. Selv om dette ikke reduserer feilbeløpet som oppstår på grunn av de utenlandske variablene, vil det i det minste utligne feilen mellom gruppene som er under studien.

Anbefalt