Regler for å skrive en selvbiografi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å skrive en selvbiografi kan være en tilfredsstillende og utfordrende oppgave. Å gi mening ut av det store skjemaet av hva livet ditt representerer krever noe graving og introspeksjon. Denne artikkelen dekker hvordan du skal gå om å sette livet ditt opp til papir.

Betydning

En selvbiografi er et perspektiv av livet som bare forfatteren kan gi. Uansett hvordan tilsynelatende vanlig eller ikke-begivenhetsrik ditt liv kan virke, er det en betydning i din erfaring. Uten noen form for registrering av stedene du har vært, og folkene du har sett, dør all den informasjonen med deg. På en måte er en selvbiografisk oversikt over livet ditt en gave du gir til verdenen som dannet deg, og gir et perspektiv som du bare kan gi.

Funksjon

I den daglige ordningen av ting har livet som vi kjenner det en tendens til å bevege seg så fort at det er lite tid til å gi mening ut av det som skjer. Å finne det "store bildet" perspektivet på hva du har vært gjennom, hvem du er, og hva det hele kan bety er en av de mange fordelene med å skrive selvbiografien din.

Familiefamilier har oppstått for å bli et grunnlag for mange familier. Gjennom å forstå sine røtter og reiser, kan familier gi mening ut av hvem de er, og hvorfor de gjør ting slik de gjør. Å skrive en selvbiografi kan gi samme følelse av jording, og bidra til et grundig bidrag til en slekts slektsforskning.

Egenskaper

Ikke i motsetning til noen annen fortellende form, vil en selvbiografi sitte rundt et hovedtema, eller forbinde problem som går gjennom historiens forløb. Det er et par forskjellige måter å organisere livshistorien din på, men alle bør sitte rundt et hovedtema. Mange selvbiografier er skrevet i kronologisk rekkefølge, begynner i begynnelsen og slutter i nåtiden. Som hendelser i livet ditt utfolder seg på papir, bør et tilkoblings tema bli tydelig.

En annen tilnærming er å organisere historien din rundt en enkelt begivenhet som markerer et grunnleggende aspekt av hvem du er i dag. I dette formatet vil de andre delene av historien alle sammen relateres til den ene enestående begivenheten. Som sådan representerer dette enkeltbegrepet temaet for din selvbiografi.

Identifikasjon

Når du legger sammen en selvbiografi, kan du inkludere disse elementene: · Dedikasjon - Bestem hvem du skal dedikere boken din til når historien er fullført. Din beslutning kan endres underveis når du beveger deg gjennom livshendelser. · Forord - Denne delen er for tanker om hvorfor du skrev denne kontoen til din livshistorie. · Vital Statistikk - Identifiserer som skrev historien - navn, alder, fysiske egenskaper - spesifikk informasjon om hvem du er. · Familietre - Denne delen er spesielt nødvendig hvis en selvbiografi kommer til å være en del av en slektsspor. · Memorabilia - Dette inkluderer bilder, brev, notater eller priser som kompletterer stadiene i livet ditt.

typer

Det er flere ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg med å organisere historien din, og hvordan du nærmer deg oppgaven. Foreløpig er det fylle-i-de-tomme bøker som består av spørsmål som trekker ut livets hendelser. Det finnes også online medlemskaps nettsteder som gir dette fill-in-the-blank-formatet, hvorav de fleste krever et medlemsavgift.

En variasjon på denne tilnærmingen ville være å sette sammen ditt eget fyll-in-the-blanks bindemiddel, og fullfør hver seksjon i den rekkefølgen du velger. Denne tilnærmingen gir mulighet for mer fleksibilitet når det gjelder å legge til memorabilia som glidelåslommer lett kan settes inn i bindemidlet.

Anbefalt