Hva er en forbruker-kjøpermatrise?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forbruker kjøpermatrise er en visuell grafikk eller et bord som forklarer forbrukeradferd i form av kjøpsbeslutninger. Det er også et markedsføringsverktøy som hjelper med merkevarebygging og utvikling. Konsumentmatrisen for forbrukerne gir kjøperoppfattelser og klassifiserer ulike innkjøpsbeslutninger som relatert til bestemte typer produkter og forbrukernes engasjement. Mange variasjoner av forbrukerkjøpsmatriser letter en rekke målmålsmål som brukes av bedrifter.

Fundament

Markedsundersøkelser og akademisk teori gir plass til forbrukerkunder matriser. Ifølge IBS senter for strategisk ledelsesforskning utviklet en markedsføringslærer ved navn Henry Assael en forbruker-kjøpermatrise basert på en teoretisk kjøperadferdsmodell. Denne oppførselsmodellen angir kjøpsprosessen for produkter som bensin, er forskjellig fra de som brukes til andre merker som forsikringspolicyer. En annen forbruker-kjøpsmatrise av markedsførende Gord Hotchkiss er basert på hjernenatomi og assosierte å kjøpe atferd med tilhørende nevrale funksjoner.

Design

Utformingen av en forbruker-kjøpermatrise består ofte av kolonner og rader. I en slags matrise sammenligner forbrukerne to eller flere merker ved å fylle matriksceller med kvantifiserte verdier som brukbarhet, kostnad og funksjonalitet. Alternativt består matrisen av Henry Assael av fire typer forbruker kjøperadferd som er identifisert som vanlig, variasjonssøkende, dissonansreduksjon og kompleks. Disse fire kategoriene forklarer to ulike nivåer av forbrukerengasjement i kjøpsprosessen, og hvorfor ulike kjøpsprosesser brukes til lignende og ulike merker.

Fordeler

Fordeler med forbrukerkjøpsmatrisen er at den evaluerer produktets levedyktighet, måler merkeverdier og utdyper forbrukeroppfattelser og resonnementer. Disse funnene bidrar til å utvikle nisjemålmarkeder og flere forbrukermatriser som reduserer bortkastede annonseringskostnader og bidrar til å øke kundeveksten. For eksempel bruker Norstar Group-markedsføringsfirmaet en kjøperadferdsmatrise for å hjelpe sine kunder med å identifisere markedsføringsbarrierer. Deretter bruker gruppen informasjonen fra matrisen for å utvikle måter å forbedre eksisterende og potensielle kunders merkevareperspektiv.

ulemper

Siden faktorer som kulturelle påvirkninger og produktdesign kan endre seg, vil ingen matrise sannsynligvis finne ut hvilken kjøperadferd som helst med et bestemt mønster eller en formel. Informasjon om konkurrerende merkevarer og kjøpers evne til å tolke denne informasjonen med det formål å ta beslutninger om kjøp varierer. I tillegg kan ikke alle enkeltpersoner kategoriseres av en matrise. For å illustrere forbruker A er det vanlig å kjøpe bensin, uansett pris, men forbruker B vurderer kjøpsmønstrene for å spare penger.

Anbefalt