Måter å forbedre intergroup samarbeid på en arbeidsplass

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For at et selskap skal lykkes, må avdelinger lære å jobbe sammen. For eksempel kan salgsgruppen ikke sende produkter uten hjelp fra produksjons- og logistikkgruppene. Ledere har flere metoder til rådighet for å forbedre intergroup samarbeidet på en arbeidsplass og dermed bidra til å øke effektiviteten og produktiviteten. Ved å oppmuntre til et samarbeidsmiljø skaper du en bedre arbeidsplass.

Forbedre kommunikasjon

Grupper fungerer mer effektivt når det er god kommunikasjon, noe som krever klare meldinger sendt gjennom pålitelige kanaler. Når to medlemmer av ulike grupper møtes på et emne, er det en god idé å generere en epost mellom de to som skisserer det som ble diskutert, og sender en kopi til medlemmer av de to gruppene som trenger informasjonen. Gruppeledere bør være i konstant kontakt med hverandre, og de bør jobbe sammen for å finne ut de mest effektive måtene for å overføre informasjon mellom gruppene.

Avklare roller

Når grupper ikke har en klar forståelse av roller hver avdeling skal ta i et gitt prosjekt, kan forvirring og frustrasjon utvikle seg og hindre samarbeid. Gruppeledere bør møtes for å sette retningslinjer for hva som forventes av hver gruppe, få disse retningslinjene skriftlig og sørg for at medarbeiderne også forstår disse retningslinjene. Når to grupper forstår sitt ansvar i en gitt situasjon, er det lettere å delegere myndighet og få intergroup samarbeid.

Møt jevnlig

Bortsett fra møtene som kreves for å etablere retningslinjer og jevne kommunikasjonsmetoder, bør grupper som jobber tett sammen møte en gang i uken for å diskutere problemer og komme til forståelser om løsninger. Individuelle gruppemedlemmer kan stille opp spørsmål som skal behandles eller peke på hvordan intergroupsamarbeidet var sterkt, slik at gruppene kan jobbe for å replikere positiv interaksjon så mye som mulig. Den konstante delingen av ideer mellom medlemmer av arbeidsgrupper vil være en sterk katalysator for samarbeid.

Adresse problemer raskt

Problemer og bekymringer kommer fra tid til annen mellom arbeidsgrupper. For å forbedre samarbeidet mellom grupper, må disse problemene bli opplyst til hver gruppesjef og adressert raskt. Ikke la utestående problemer mellom arbeidsgrupper være å bli lengre og bli verre. Identifiser problemet, diskuter det med medarbeiderne som er involvert fra hver gruppe, og kom opp med en løsning som begge gruppene er enige om.