Hva er vertikal salg?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uansett arten av virksomheten din eller hvilke typer produkter og tjenester du gir, har du en god markedsføringsplan, som er viktig. Å etablere en vertikal markedsføringsstrategi er en måte å bygge merkevarekjennskap på, få markedsandel og markedsføre produktene dine mer effektivt.

Vertikal markedsføring

I sin enkleste form betyr vertikal salg å skreddersy salg, produktplassering og markedsføringsarbeid til en bestemt bransje. Denne spesialiseringen gjør det mulig for bedrifter å fokusere sin markedsinnsats der de sannsynligvis vil få størst innvirkning. For eksempel kan en selger av papirprodukter bruke en vertikal markedsføringsstrategi for å fokusere på de lukrative statlige og føderale regjeringens markeder. Skreddersy meldingen effektivt kan redusere totale markedsføringsutgifter, samtidig som resultatene forbedres og salgene økes.

Fordeler med vertikal salg

Den vertikale salgsstrategien gir bedrifter en rekke viktige fordeler ved å hjelpe dem med å finpusse sine salgsbudskap mer effektivt. En av fordelene ved vertikal salg er bedre merkevarekjennelse. Bedrifter kan bruke vertikal markedsføring for å sette opp sine selskaper som eksperter på et bestemt felt eller industri, noe som igjen kan øke tilliten til kjøpere som leter etter en ny leverandør. Vertikal salg bidrar også til at bedrifter utnytter næringer der det er mindre konkurranse, og hjelper de selskapene med å øke salget og få en strategisk markedsandel.

Bransjespesifikk opplevelse

En av fordelene ved vertikal salg fra kundens synspunkt er at leverandørene de velger, har spesiell erfaring og kompetanse i en bestemt bransje. For eksempel kan en sykehusadministrator ha et mye bedre selvtillitnivå som omhandler en leverandør som har spesiell erfaring med å selge forsyninger og levere tjenester til medisinsk og sykehusindustrien. Hver bransje har sine spesifikke behov og utfordringer, og å jobbe med en leverandør som forstår disse problemene kan være et stort pluss i forbrukerens øyne. Bedrifter som forstår fordelene med bransjespesifikk erfaring, har en tendens til å få markedsandel i den vertikale salgsarenaen.

Total teknologi

Vertikal salg er spesielt godt egnet for teknologibransjen, fordi teknologi gir så mange muligheter for integrerte løsninger og relaterte produkter. Med den vertikale salgsmodellen kunne det samme selskapet gi nye datamaskiner, servere og skrivere til et lokalt helseforsikringsselskap. Samtidig kan selgeren bruke vertikal markedsføring for å gi løpende vedlikehold og oppgraderinger for disse produktene. Denne integrerte tilnærmingen setter leverandøren i en spesielt gunstig posisjon fremover, fordi det ville være vanskelig for firmaet å endre leverandørene raskt.