Slik starter du et eiendomsforvaltningsselskap i California

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eiendomsforvaltere er et must for eiendomsbesittere som ikke har tid eller ønske om å opprettholde sine utleieeiendommer eller avtale med leietakere. I mange tilfeller kan eiendomsforvaltere også øke verdien av en leieeiendom ved å holde den i god form og sikre at den fungerer effektivt, ifølge Bureau of Labor Statistics. For personer med erfaring i fast eiendom eller eiendom vedlikehold, og en smak for entreprenørskap, kan starte et eiendomsforvaltningsselskap være den rette karriereflyttingen.

Skaff en eiendomsmegler lisens ved å kontakte California Department of Real Estate (DRE). Eiendomsforvaltningsselskaper er lovpålagt å ha en administrerende megler som overvåker aktivitet på hvert kontorsted. Megleren er i siste instans ansvarlig for at virksomheten overholder California eiendomsrett.

For å kvalifisere for megler lisens eksamen, må du ha enten en fireårig høyskole grad eller en rekord av sysselsetting som en lisensiert eiendomsmegler selger. Du er også pålagt å ha tatt åtte college-nivå kurs i fast eiendom. Fra 2010 er eksamensgebyret $ 95. Etter vellykket undersøkelse tar DRE ut en $ 300 lisensavgift og $ 51 fingeravtrykksbehandlingsavgift. Informasjon om spesifikke kurs og søknadskrav er tilgjengelig på DRE-nettsiden.

Bli med en profesjonell forening. Et godt sted å starte er den lokale flertalsnoteringstjenesten (MLS), som er en allianse av eiendomsmeglere innen et bestemt geografisk område. MLS viser tilgjengelige eiendommer til salg og leie innenfor sine grenser. Flere MLS-foreninger opererer i California. De fleste drives av en lokal eiendomsforening. Hver forening skaper egen avgift struktur, men et årlig abonnement varierer mellom $ 300 til $ 400. Det er ikke nødvendig for en eiendomsmeglerforening å få tilgang til MLS, selv om det gjør nettverksmuligheter med lokale eiendomsmeglere.

Velg et kontorsted. Eiendomsforvaltningsselskaper kan operere ut fra et hjemmekontor eller et kommersielt sted. Mange oppstartsselskaper drar nytte av den lave overhead på et hjemmekontor. De fleste virksomheter kan gjennomføres via telefon, faks og Internett. Klientmøter kan planlegges på et offentlig sted eller i utleien. Hvis du velger å utføre forretninger fra et hjemmekontor, må du kontakte din by eller fylkeskommunist for å få en lisens til å drive virksomhet på din bolig. Bedriftslisensavgift for et kommersielt sted varierer etter by og fylke, men faller vanligvis fra $ 100 til $ 300. Hjem-baserte bedrifter må også skaffe en bedriftslisens, men det er vanligvis ingen ekstra lisensieringskostnader for å drive ut av hjemmet ditt.

Oppbevar forsiktig dokumentasjon av eiendomsadministrasjonsdokumenter og tilhørende finansielle transaksjoner. I henhold til DRE skal alle dokumenter knyttet til en forretningstransaksjon beholdes av eiendomsforvalteren i minst tre år. Oppbevar alle økonomiske transaksjoner relatert til virksomheten i en egen konto. Hvis du håndterer klientmidler som leieinntekter, behold en separat post for hver leietaker og eiendomseier. Opprettholder også en tillitskonto for klientmidler. Den DRE citerer dårlig registrering og økonomisk mishandling blant Californias vanligste meglerbrudd.

Tips

  • Hvis du trenger leieformularer eller kontrakter, kontakt California Association of Realtors. Det selger en rekke eiendomsformer og pedagogiske materialer.

Advarsel

Vurder å kjøpe ansvarsforsikring for din bedrift, eller du kan holdes personlig ansvarlig for ulykker som oppstår på en eiendom du administrerer.

2016 Lønnsinformasjon for eiendoms-, eiendoms- og fellesskapsforeningsledere

Eiendoms-, eiendoms- og samfunnsforeningsledere har oppnådd en gjennomsnittlig årslønn på $ 57 040 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. På den lave enden fikk eiendoms-, eiendoms- og samfunnsforeningsledere en 25 prosentpoengslønn på 39,910 dollar, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. percentile lønnen er $ 83,110, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 317 300 personer ansatt i USA som eiendoms-, eiendoms- og samfunnsforeningsledere.