Typer av teamkommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du kommuniserer med familiemedlemmer, en kirkegruppe eller forretningskollegaer, og kjennskap til ulike typer lagkommunikasjon, kan meldingen bli mer effektiv og kan pleie glade og produktive teammedlemmer.

Verbal

Verbal kommunikasjon er noe som snakkes direkte fra munnen til lederen eller medlemmene av teamet. Dette kan inkludere uttalelser, presentasjoner og tilbakemelding. Verbal kommunikasjon er nummer 1-måten de fleste lag forsøker å forstå hverandre og bli forstått.

Ikke verbal

Ikke-verbal kommunikasjon er alt som sender en melding uten ord. For eksempel, hvis sjefen din kommuniserer muntlig at hun er fornøyd med ytelsen din, og deretter begynner å redusere timene dine på jobben, står ikke den verbale kommunikasjonen i motsetning til hennes verbale utsagn. Ikke-verbal kommunikasjon kan gi mye forvirring, frustrasjon og misforståelse dersom det ikke stemmer overens med verbal kommunikasjon.

Tilbakemelding

Tilbakemelding er en mulighet for de som er involvert i teamet for å uttrykke sine ideer, frustrasjoner og ros. Lag som tillater tilbakemelding har en mye sunnere kultur og teamdynamikk. Tilbakemelding kan enten være formell eller uformell. For eksempel er formell tilbakemelding når en leder av et lag spør gruppemedlemmene om å fylle ut et kommentarskjema. Uformell tilbakemelding er når lagmedlemmer frivillig gir råd, mening eller forslag.

Presentasjon

En mindre vanlig type lagkommunikasjon er presentasjonen. En presentasjon er når en mindre gruppe i teamet samarbeider for å lage en forklaring eller argument for utdanning eller endring. Dette er vanligvis sett i store virksomheter der en avdeling vil skape en presentasjon for å dele med ledelse.

Debatt

Debatt er en sunn form for teamkommunikasjon som oppfordrer medlemmene til å være uenige og utfordre ulike problemer og normer. Dette gjør det mulig for medlemmene å utforske nye ideer og gi tid til uttrykk, tilbakemelding og sunn forandring. Debatt brukes primært i brainstorming økter.