Hvordan bli kvitt en dårlig styreleder

Anonim

Vedtektene styrer sammensetningen, vilkårene, praksis og prosedyren til et selskaps styre. Med et sett av vedtaegter som er i samsvar med standardbestemmelsene i eierstyring og selskapsledelse, er det helt enkelt å fjerne styremedlemmer fra kontoret eller fra styret et enkelt spørsmål om å etablere årsak og oppnå flertalltall i styret til fordel for handlingen. Feil oppstår når et selskap ikke klarer å sette vedtekter på plass eller når vedtektene er stille om hvordan man fjerner styremedlemmer. I disse tilfellene er standardbestemmelsene i selskapets vedtekter i staten hvor selskapet er registrert kontroll.

Se selskapets vedtekter for den spesifikke prosedyren for å fjerne et styremedlem. Hvis selskapet opererer uten vedtektene, bør du vurdere å vedta et sett før du tar noen drastiske tiltak. Ellers legger du merke til møteprosedyren og prosentandelen stemmer til fordel for å fjerne en direktør.

Ring et møte i styret. Løft problemet med å fjerne formannen for diskusjon. Bestem om du vil fjerne ham fra formannens kontor eller fra styret helt. Forhandle en avgang for å unngå akrimony, hvis mulig.

Stem på å fjerne formannen i samsvar med selskapets vedtekter. Riktige utkast til vedtekter vil vanligvis gjøre det mulig å fjerne et styremedlem fra kontoret eller fra styret helt med flertall eller flertall av de resterende medlemmene. Ta opp stemningen i møteminene og legg til notatene til bedriftsboken. Informer formann for vedtaket. Han er fratatt plikt fra det tidspunkt stemningen er registrert, med mindre det blir gjort effektive på en fremtidig dato.

Ring til generalforsamling hvis aksjeselskapet ikke har vedtavler som adresserer fjerning av styremedlemmer. Hver stat har en statuttselskap med standardavsetninger for styreverksamheten som kontrollerer i fravær av vedtekter. Modellsbestemmelsene krever at generalforsamlingen treffer et flertall av stemmer, med eller uten grunn. Sjekk loven der firmaet ditt er registrert for eventuelle avvik fra modellen.

Stem blant aksjonærene for å fjerne formannen. Ta opp stemningen i møtet minutter. Legg til protokollen til bedriftsregistrene. Beslutningen gjelder umiddelbart med mindre annet er angitt.

Anbefalt