Kundestrategi Definisjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En kundestrategi, ofte kalt en kundeopplevelsesstrategi, er en plan for å skape eller forbedre kundeopplevelsen du gir. En god strategi vurderer dine kunder, deres behov og hvordan du best kan møte dem.

betraktninger

Kunder er drivkraften til enhver bedrift som får fortjeneste fra dem. Å skaffe nye kunder er dyrt både i tid og penger. Når en kunde er anskaffet, bør selskapene fokusere på å øke nivået på å kjøpe og beholde ham på lang sikt.

Vanlige strategier

Fra og med august 2010 omfatter felles strategier for å tiltrekke seg og beholde kunder, kryssalg og salg, produktpakking, touch point management, lojalitets- og belønningsprogrammer, servicekvalitetsstyring og kundeforvaltningsprogrammer. Disse strategiene brukes til å tiltrekke seg kresne kunder, gi dem en høy kundeopplevelse, og beholde dem over tid.

utfordringer

De fleste selskaper har mål og strategier ment å gi kundene en god opplevelse. Utfordringer inkluderer mangel på toppnivå kontroll over front-end service og salg, mangel på ansatt innkjøp for å servicere mål, mangel på kundekunnskap og mangel på opplæring for ansatte.

Anbefalt