Om ansattes selvvurdering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansattes selvvurderinger er en del av de årlige vurderingene som bedrifter finner nyttige for å opprettholde en sterk arbeidsstyrke. En selvstendig vurdering av en medarbeider er en del av den større vurderingsprosessen, hvor en gjennomgang av arbeidstakerens arbeid i løpet av et år gjennomføres. Lederen spiller en stor rolle i denne gjennomgangen, og er vanligvis ansvarlig for hvordan de medarbeideres selvvurderinger blir gjort.

Funksjon

En ansattes selvvurdering i bare en del av den større vurderingsprosessen. Årsaken til at medarbeidernes selvvurderinger kan være så effektive er at de tjener til å tvinge en ansatt til ærlig å vurdere styrker og svakheter under utførelsen av stillingsfunksjoner. De fleste arbeidsgivere forstår at bare når en medarbeider forstår hvordan det har vært mangel på ytelse, kan han jobbe for forbedring.

Tidsramme

Medarbeiderens selvvurdering skjer årlig som en del av den årlige ansattes gjennomgangsprosessen. Den vanlige tidsrammen for å gjennomføre en årlig gjennomgang er innen et par måneder. Når en årlig gjennomgangsprosess drar ut i mer enn to eller tre måneder, reduseres konsekvensene og fordelene med gjennomgangsprosessen. HR-avdelinger forstår at konsistens i tidsrammen for årlige vurderinger er viktig for å gjøre evalueringsprosessen mer effektiv.

Egenskaper

Ansattes selvvurderinger er sammensatt av flere funksjoner. De har en tendens til å få en ansatt å vurdere ansattes ytelse i løpet av det siste året på bestemte områder som kommunikasjon, oppnåelse av mål og tidsstyring. En ansattes selvvurdering kan også gi medarbeiderne mål for det kommende året. Ansattes selvvurderinger gir også medarbeideren muligheten til å gi generelle kommentarer.

betraktninger

Noen selskaper overdriver det årlige rituellet om den ansattebehandlingen. Når arbeidstakerens selvvurdering blir kastet i blandingen, kan resultatene bli bortkastet tid. Det kan være tilfelle at ansatte tilbringer en hel måned fretting om og finjustere selvvurderingen. Gjennomgangsprosessen for ansatte, inkludert medarbeidernes selvvurderinger, er mest effektive når de får riktig mengde betydning og tid.

Misforståelse

Noen arbeidsgivere har ofte misforståelsen om at ansatte ikke vil være ærlige med sine selvvurderinger. Hvis dette var tilfelle, ville ansatteevalueringer ikke være en så populær del av den årlige gjennomgangsprosessen for et økende antall bedrifter. Menneskelige ressursavdelinger forstår at å gi ansattes ansvar vil motivere den ansatte til å utføre arbeidet bedre.

fordeler

Når de ansatte vet at de skal gi seg selvvurderinger som en del av den årlige gjennomgangsprosessen, vil ansatte generelt være mer tilpasset til å gjøre jobben bedre. Det er en strategi for empowerment som har fungert bra for mange Fortune 500-selskaper.