Hvor lenge kan jeg tegne arbeidsledighet i Arkansas?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lengden på dine arbeidsledighet fordeler i Arkansas er ikke diktert av tid, men av ditt maksimale ytelsesbeløp. MBA er det meste du kan samle på hvert krav om arbeidsledighet. I hovedsak samler du inn til MBA er utmattet. Når Arkansas Department of Workforce Services bestemmer MBA, vurderer den din basisperiode dekket lønn og bruker formelen fastsatt i statens lov.

Basert periode

Maksimumsbeløpet avhenger av lønnene du har tjent i baseperioden. Baseperioden er de første fire av de siste fem fulle kalenderkvarterene før du er innlevert for ytelser. Det siste hele kalenderkvartalet er lagperioden. Hvis du for eksempel har lagt inn fordelene dine 7. mai 2011, er lagperioden din fra januar til mars 2011, og basisperioden din er januar 2010 til desember 2010.

Forsikret lønn

De eneste lønnene DWS vurderer når du beregner ditt maksimale ytelsesbeløp, er dine forsikrede lønninger. Dette er lønn du tjener fra ansettelse som omfattes av Arkansas-lovene om arbeidsledighetskompensasjon. Mens de fleste tradisjonelle typer arbeidsledighet er dekket, er selvstendig næringsdrivende, arbeid utført som en uavhengig entreprenør eller arbeid utbetalt av provisjon, ekskludert. Du kan ofte fortelle om arbeid er forsikret eller ikke, etter hvilken type skatteform du mottar for det ved årsskiftet. 1099 skatteskjema viser vanligvis arbeid som ikke er dekket mens et W-2 skatteformular vil indikere at det er dekket.

Beregning MBA

For å beregne ditt maksimale ytelsesbeløp må du legge til alle forsikrede lønnene du har opptjent i baseperioden. Del deretter summen med tre og rundt beløpet til nærmeste dollar. Arkansas State Law begrenser din MBA til ikke mer enn 26 ganger din ukentlige fordel beløpet. Hver gang du mottar en arbeidslønn, blir den trukket fra din MBA til det totale beløpet er borte. Når du har utmattet MBA, må du vente til neste nyttår for å begynne å samle igjen.

Beregne Benefit Uker

Mange fordringshavere tror feilaktig at ved å dele MBA med sine ukentlige ytelsesbeløp, kan de beregne deres totale ytelsesuke. Selv om dette er en forenklet måte å se på, tar det ikke hensyn til at det ukentlige ytelsesbeløpet bare er det støtteberettigede beløpet. Hvis du ikke er tilgjengelig for jobb eller mottar en form for inntekt for uken, reduseres det ugentlige ytelsesbeløpet. Imidlertid forblir MBA det samme. For eksempel, dersom det ugentlige ytelsesbeløpet reduseres med halvparten fordi du har en deltidsjobb, kan du få dobbelt så mange fordelers uker fordi mindre av MBA er tømt hver uke.