Bestemme om et problem er etisk eller juridisk i HR

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Din personalavdeling er sannsynligvis ditt første stopp for et utvalg av problemer, alt fra kompensasjon til ansattes oppsigelse. HR-avdelingen må regelmessig avgjøre når et problem må outsources til en annen avdeling, og dette kan være spesielt utfordrende når etiske dilemmaer kommer inn i spill. Noen etiske dilemmaer håndteres best av HR, mens andre faktisk er juridiske problemer som bør henvises til en advokat.

Informasjonskilde

Kilden til informasjonen som ga opphav til dilemmaet gir en verdifull indikasjon på hvilken avdeling som skal håndtere det. Kommunikasjon fra advokater bør nesten alltid gå til din juridiske avdeling, og det bør også være forespørsler om spesifikk informasjon om hvordan bedriften din kjøres. Intern kommunikasjon fra ansatte er vanligvis domenet til HR, men hvis kommunikasjonen inneholder en klage eller trussel, er det lurt å få en advokat til å vurdere det. Nye retningslinjer bør alltid vurderes av en advokat og HR, uansett hvem som opprettet politikken.

tvister

HR er utstyrt for å håndtere mange tvister i selskapet, for eksempel uenigheter mellom ansatte eller klager om en leder. På samme måte, når en medarbeider reiser et etisk spørsmål om hvordan et program eller selve virksomheten kjøres, faller dette ofte til HR. Men når en tvist handler om et juridisk spørsmål - for eksempel om en ansatt må betales for å jobbe overtid - dette problemet skal delegeres til din juridiske avdeling. På samme måte, hvis en tvist har potensial til å gi opphav til en søksmål, kan HR og juridisk måtte trenge å jobbe sammen med det. En ansatt som beskylder en leder av mobbing av henne, vil trenge hjelp fra HR, men juridisk avdeling bør gi HR råd om hvorvidt lederens oppførsel er ulovlig.

Juridisk tolkning

Når det er et spørsmål om juridisk fortolkning, er dette et lovlig dilemma, ikke en etisk. Dette kan virke åpenbart, men juridiske problemer kan være subtile. For eksempel, hvis en ansatt hevder at kleskode hindrer henne fra å uttrykke sin religion eller en leder mener at hun kan kreve at ansatte skal delta på ubetalte treningsøkter, bør en advokat håndtere problemet. Loven endrer seg hele tiden, og det som en gang har vært lovlig kunne nå være ulovlig. Det er bedre å ta feil på siden av sikkerheten og stole på en advokat for å sortere den ut.

Bruke gapet

HR og juridisk trenger ikke å være to separate avdelinger, og en av de mest effektive strategiene for å sikre at alle dilemmaer håndteres riktig, er å involvere begge avdelinger. I noen tilfeller kan et problem være etisk og juridisk. For eksempel kan juridisk avdeling gi deg råd om hvorvidt du kan lovlig avslutte en ansatt for sak, og HR-avdelingen kan fortelle om oppsigelse er en etisk beslutning, og hvordan det kan påvirke bedriftens omdømme.