Starbucks Marketing Strategy

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Starbucks skylder sin suksess til sin populære kaffe og forretningsmetoder - blant annet en sofistikert markedsstrategi som har gjort en vare til en destinasjon. Selskapet, som åpnet sin første butikk i 1971 og har spredt seg over hele verden i løpet av de neste tiårene, bruker flere former for medier for å bygge kundeloyalitet og skildre bildet av en kaffebar som fyller gapet mellom hjemme og arbeid.

Det tredje stedet

Kanskje den mest kjente Starbucks markedsføringsstrategi er status som et "tredje sted", en komfortabel hangout for kunder som er forskjellig fra hjem og jobb.Det er et konsept som er så sentralt for Starbucks at det er en eksplisitt del av selskapets historie, en innsats fra styreformann og administrerende direktør Howard Schultz for å bringe "et sted for samtale og en følelse av fellesskap" til hjemmemarkedet. Starbucks 'markedsføring maler sine butikker som en destinasjon, et samlingssted og en komfortsone for kaffe og samtale.

Inspirerende lojalitet

Starbucks legger vekt på belønninger, både som en del av sitt lojalitetsprogram og som ad hoc-innsats for å samle ny virksomhet. Starbucks Rewards-programmet tilbyr et gratis element for hver 12 transaksjoner, og selskapet har også kampanjer for de som ikke er i det formelle programmet - for eksempel via kampanjer som tilbyr gratis kaffe for de som kjøper en til noen andre. Belønninger er tidsbundne - hvis du ikke bruker dem innen den angitte perioden, utløper de. Hensikten er å få deg tilbake til butikken for å bruke belønningen - og kanskje kjøpe noe annet i mellomtiden.

Innovative produkter

Få bedrifter markedsfører sesongbaserte produkter like effektivt som Starbucks gjør sine drinker. På Starbucks begynner høsten ikke med Labor Day, men med debut av gresskar krydder latte. Gingerbread lattes og røde kopper karakteriserer juletiden. Sesongdrikkene holder menyen frisk og gir også en følelse av haster for kunder, som vet at hvis de savner det utpekte vinduet for å få fylle dem med pepperkake lattes, må de vente måneder for at de skal komme igjen.

Går på nettet

En nøkkel til Starbucks markedsføringsstrategi er bruken av online og sosiale medier plattformer for å forbedre sitt navn. Den bruker sin nettside, Facebook-side, Twitter-konto og andre sosiale medier for å sende komplementære meldinger som kjører leserne til sine sider - og dets butikker. For eksempel kan et bilde være festet på Pinterest, men også delt på Instagram, tweeted og lagt ut på Facebook som en krysspromotasjonsstrategi. Dets sosiale utsalgssteder oppfordrer brukerne til å dele sine erfaringer - via innlegg, bilder, hashtags eller andre tiltak som er laget for å få andre til å gjøre det samme.

Endre med tiden

Selv om Starbucks i utgangspunktet var motvillig til å skifte sitt fokus fra kaffe, tøyde lukten av ferskt stekt bønner, har det vist seg en vilje til å flytte inn i andre områder for å øke inntektene og avverge konkurransen. I butikkskiltet kan du skaffe en ny linje med kaker istedenfor de daglige kaffespesialene, og e-postblastene tilbyr rabatter på frokostsmørbrød for å konkurrere med fastmatstedet ved siden av. Ved å justere menyen og markedsføre disse elementene. Det markedsfører seg selv som en frokost eller lunsj destinasjon, så vel som et kaffebar.