Forskjellen mellom Commercial Banks & Schedule Banks

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du hører om "tidsplanbanker", refererer det sannsynligvis til det indiske eller det kanadiske banksystemet. Du tror kanskje at indiske banker har mer relevans for den amerikanske økonomien, men til tross for de 1,34 milliarder i India, er det Canada og dets befolkning på 37 millioner, som er Amerikas største handelspartner, og bankene spiller daglig i amerikansk virksomhet.

Planlegg banker er kommersielle banker; det er ingen forskjell.

Hva er kanadiske planlegger banker?

Den kanadiske føderale bankloven regulerer bank- og finanssektoren i Canada. Under Bill C-8, som trådte i kraft 24. oktober 2001, er det kanadiske systemet brutt inn i Schedule I, II og III banker.

I Canada er Schedule I og II banker kommersielle banker, noe som betyr at de tar innskudd, har sjekketjenester og sparekontoer, og tilbyr en rekke individuelle og forretningsmessige lån samt andre finansielle produkter.

Hva er en plan jeg bank?

For å bli ansett som en Plan I-bank, må institusjonen ha kanadisk eierskap og ta innskudd.

Ser på historien til kommersielle banker i Canada, noen av de største aktørene fra 19th århundre har gått for å være globale banker i dag - disse anses som "de store fem bankene" i Canada. De inkluderer navn som kan være kjent for amerikanske borgere i deres vennlige akronymer og globale handelsvennlige navn, som:

  • RBC (Royal Bank of Canada)

  • BMO (Bank of Montreal)

  • CIBC (kanadiske Imperial Bank of Commerce)

  • Scotiabank (Bank of Nova Scotia)

  • TD (Toronto Dominion Bank)

De "Big Five" utgjør de øverste nivåene I I-banker, med to lag i mindre banker. I midten er National Bank of Canada (også kjent som NBC og Banque Nationale du Canada), Laurentian Bank og Western Canada Bank. En tredje gruppe omfatter over et dusin mindre, nyere banker som er både nasjonale og regionale institusjoner.

Historien til handelsbanken i Canada går tilbake til 1820, da Storbritannia ga kongelig samtykke, og den første banken sprang opp kort tid etterpå. For det andre var Bank of Montreal, som ble dannet i 1822.

De store fem prøvde å forandre historien da RBC og TD forsøkte å slå seg sammen i 1998, men den nasjonale regjeringen bestemte seg for at det var mot finansindustriens beste interesse og vetoed det. Disse bankene viste seg da for å utvide internasjonalt.

Hva er en Plan II-bank?

I likhet med Schedule I-banker tilbyr Schedule II-banker full service og er regulert føderalt. Hvor de adskiller seg, er at de kan eies internasjonalt og fungere som datterselskaper av sine internasjonale merkevarer, som HSBC Bank of Canada, Citibank Canada, Bank of China (Canada) og mange andre som også er innlemmet i den kanadiske Federal Bank Act.

Forklare Schedule III Banks

Disse bankene godtar ikke innskudd, men har tillatelse til å gjøre forretninger i Canada, for eksempel med Capital One og deres kredittkortvirksomhet, Deutsche Bank og Bank of America. De er ikke innlemmet i bankloven, men er fortsatt tett regulert.

Provincial Versus Federal Banks i Canada

I Canada er Schedule-bankene kontrollert føderalt, men provinsielle institusjoner utgjør i stor grad et samarbeidssystem, som kredittforeninger og i fransktalende Canada, "caisses populaires" eller "folks banker".

Begge er medlemskapsinstitusjoner som er ekstremt populære, med 20 prosent av landet som har kontoer i minst en kredittforening. Det er rundt 700 kredittforeninger i Canada, der de drives som ideelle organisasjoner. Nonprofit-aspektet er den grunnleggende forskjellen mellom kommersielle og kooperative banker i Canada, den tidligere er Schedule I og II-banker og sistnevnte er kredittforeninger.

Stol på Canadas banksystem

De stramme forskriftene over Schedule I, II og III banker føderalt, samt sterke provinsreguleringer over kredittforeninger, blir globalt kreditert for å holde Canadas banker sterke i 2008-resesjonen.

Faktisk rangerer World Economic Forums globale konkurranseportefølje vanligvis det kanadiske banksystemet blant verdens sikreste. I november 2018 ble Canada rangert nest bare til Finland, og USA ble oppført i 18 årth sted.

Anbefalt