Hvordan skrive et estimat

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tjenesteleverandører og leverandører gir ofte et skriftlig estimat for de totale kostnadene for arbeidet eller produktene en kjøper ønsker å kjøpe. I noen tilfeller er leverandøren lovlig pålagt å gjøre det. Skrive et estimat betyr at du må vurdere arbeidet eller produktordren og bryte den ned i en liste for kjøperens gjennomgang.

Materialer eller produktliste

For en potensiell produktbestilling må du ta forespørselen om et estimat eller sitat som den potensielle kjøperen gir deg og konvertere den til en liste med gjeldende priser. For andre typer tjenester, for eksempel elektrisk arbeid, rørleggerarbeid eller konstruksjon, må du undersøke arbeidsstedet for å måle hele omfanget av arbeidet som kreves. Fra den vurderingen konstruerer du en foreløpig liste over materialene du tror jobben krever og nåværende priser på materialene hos leverandøren din, eller kundens leverandør.

Arbeid

Du kan bestemme lønnskostnader på to hovedveier. Enkelte tjenesteleverandører krever en flat rate for en gitt tjeneste basert på deres erfaring med hvor lang tid det tar å utføre jobben, og hvilket prispunkt gjør det lønnsomt. Hvis du mangler en tilstrekkelig oversikt for å utvikle en gjennomsnittlig flat avgift, må du gjøre et utdannet gjetning om hvor lenge du forventer at arbeidet skal ta og multiplisere det med timeprisen din; denne prisen kan gjenspeile lokale industristandardpriser. Eller du kan angi timeprisen ved å dele den ønskede årslønnen med for eksempel 50 uker i året og deretter dele det med 40 timer i uken. Du kan også legge til en prosentandel til toppen for å dekke overheadkostnader.

Arbeid Beskrivelse eller Omfang

Estimatet skal inneholde en beskrivelse av alt arbeidet du forventer å gjøre. For eksempel vil en kabinettmaker som er ansatt for å bygge egendefinerte kjøkkenskap, inkludere bygging av kjøkkenskapene, antall skap og en kort beskrivelse av hovedmaterialene, som eikeskaper med slakterboks tellere. Grunnleggende tegninger eller dimensjoner kan festes på en annen side. Skapermakeren kan også merke ting som ikke er innenfor rammen av estimatet, for eksempel levering og installasjonskostnader.

Format

Ingen enkeltformat for det skriftlige estimatet har universell aksept, men de fleste anslag følger et generelt mønster. Bedriftsinformasjonen din, for eksempel et brevhode, vises øverst. Begrepet "estimat" eller "sitat" bør være svært synlig nær toppen av siden. Datoen for estimatet vises vanligvis direkte over kundens opplysninger. Arbeidsbeskrivelsen kommer neste, etterfulgt av materialelisten og lønnskostnadene, hvis noen. Den estimerte totalen vises nederst på siden. Selv om det ikke er obligatorisk, inneholder de fleste estimater også et gyldighetsvindu for estimatet, for eksempel 30, 60 eller 90 dager. De fleste kunder verdsetter også å vite betalingsformene du godtar og forventede betalingsbetingelser. Estimatet må inneholde et mellomrom hvor kunden kan merke seg aksept med en signatur.

Anbefalt