Hva er forretningsutvikling?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Instinktivt, det kan virke åpenbart hva forretningsutvikling er, men å uttrykke konseptet i ord er noe som de fleste bedriftsledere finner vanskelig. På et grunnleggende nivå handler det om å dyrke en bedrift eller et produkt fra sin nåværende tilstand. Dette innebærer å identifisere og utvikle strategiske relasjoner med mennesker utenfor organisasjonen. Du bør også skape ideer og initiativer som bidrar til å åpne opp nye muligheter for bedriften din.

Hva er forretningsutvikling?

Enkelt sagt handler det om å åpne opp nye muligheter som kan hjelpe bedriften til å vokse. For eksempel kan du kultivere partnerskap eller nye kommersielle relasjoner, eller du kan identifisere nye markeder for dine produkter og tjenester. Hovedprinsippet er å legge til langsiktig verdi for virksomheten - forretningsutvikling handler ikke om hurtige gevinster. Det er snarere en handling å utvikle ideer, tiltak og planer som vil øke inntekter og lønnsomhet og hjelpe virksomhetenes ekspansjon på måter du kan stole på år etter år.

Er Business Development det samme som salg?

Forretningsutvikling er ikke det samme som salg. Salgsfunksjonen er fokusert på en ting: lukke avtaler for å generere inntekter. Forretningsutvikling innebærer derimot hele reisen fra å identifisere nye kunder og markeder for å opprettholde kundeemner, for å åpne opp nye kanaler og partnerskap som vil koble deg til de mulighetene du har identifisert. Typiske mål inkluderer ny kundeoppkjøp, forretningsutvidelse og merkevareforsterkning. Disse strategiene genererer kun inntekter, og på lang sikt.

Hva er en forretningsutvikling?

Hovedrollen til en forretningsutviklingsleder er å identifisere nye forretningsmuligheter. Hvilken form dette tar, vil variere fra bedrift til bedrift, men det innebærer vanligvis å identifisere nye partnerskap, nye produkter, nye markeder og nye måter å nå kunder på eksisterende markeder. En forretningsutviklingssjef vil typisk oppnå disse målene gjennom markedsundersøkelser, nettverk, deltakelse i bransjehendelser, kaldt anrop og næring med potensielle partnere og kunder for å utvide nærværet av virksomheten og produktene. Mange forretningsutviklere har en bakgrunn i salg, markedsføring og / eller prosjektledelse.

Business Development Ideas

For små bedrifter fokuserer forretningsutvikling typisk på ett eller flere av følgende områder:

  • Selger mer produkt til eksisterende kunder. Initiativer inkluderer testing av prisstrategien din med tilbud og rabatter; utvide markedsføringsarbeidet ditt; øker din tilstedeværelse på nettet kommunisere bedre via blogginnlegg, nyhetsbrev og sosiale medier; og kryssalg og upselling dine produkter.

  • Selge produkter gjennom nye kanaler som for eksempel Internett, sosiale medier, postordre, produktutleier eller programvare som abonnementstjeneste.

  • Utvide til et tilstøtende marked som en annen by eller stat. For eksempel kan du se på handelshendelser på disse områdene, nettverk, utvikle en reklame-tilstedeværelse, franchise-modeller, nye forhandlerforhold eller til og med kjøpe en konkurrerende virksomhet.

  • Utvikling av nye produkter som skal selges til eksisterende kunder - hva forteller kundene dine om de trenger?

Det viktige å huske er at det ikke finnes noen størrelse som passer alle. Sørg for at du fokuserer på mål som er relevante for bedriften din, og få hjelp hvis du trenger det.