Positiv og negativ effekt av arbeidsledighet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsledighet er en reell bekymring i alle deler av verden. Ifølge Bureau of Labor Statistics, fra februar 2018, er det 6,7 millioner individer i USA som er arbeidsledige. Noen av disse menneskene vil kanskje ikke jobbe, men mange ønsker at de hadde jobb. De negative effektene av arbeidsledighet på samfunnet oppveier de positive effektene.

Positive effekter av arbeidsledighet

De eneste positive effektene av ledighet er individuelle effekter.

Unngå Morning Commute: Mange avskyr rushtidstrafikk på deres pendler til jobb. Å være arbeidsledig betyr ikke mer å stå opp tidlig for å håndtere tung trafikk.

Mer tid med familie og venner: Dette er en sterk positiv effekt av arbeidsledighet for en person. De kan tilbringe tid med sine barn, familie og venner. Uten jobb er det mer tid til å delta i familie- eller skolearrangementer.

Negative effekter av arbeidsledighet

De negative effektene overveier langt de positive effektene når det gjelder innvirkningsledigheten på samfunnet og individet også.

Ikke nok penger: Dette er en av de negative effektene på individet. Alt i verden koster penger. Hvis det ikke er noen inntektskilde, må du sette seg og gå uten. Hvis en arbeidsløs person har en familie, er det vanskelig. Jo, det er arbeidsledighet, men de skal ikke betale for ekstra ting å gjøre med familien din og reise til nye steder.

Helseproblemer: Dette er en annen individuell negativ effekt, men en viktig en. Å være arbeidsledig kan føre til depresjon, lavt selvtillit, angst og andre psykiske problemer, spesielt hvis et individ virkelig ønsker en jobb, men ikke kan finne jobb. Spenning kan oppstå, noe som forårsaker stress og belastning på kroppen.

Økonomiske problemer: Under arbeidsledighet er det ingen inntekt, noe som fører til fattigdom. Gjeldsbelastningen vil øke, noe som fører til økonomiske problemer. Når det er ledighet, må staten og de føderale regjeringene gå inn og betale arbeidsledighetstjenestene. Ved å måtte betale flere av disse fordelene, må regjeringen låne penger for å betale fordelene eller redusere utgifter på andre områder.

Sosiale problemer: Mange forbrytelser begås av enkeltpersoner som er arbeidsledige og lever i fattigdom. Når arbeidsledigheten øker, har kriminalitetene en tendens til å stige. Ifølge studien i Journal of Quantitative Criminology i 2016 er enkeltpersoner som er arbeidsledige av sosialt uakseptable grunner og ikke ønsker å søke jobbmuligheter mer sannsynlig å engasjere seg i innbrudd eller røveri.