Slik beregner du Container Fraktpriser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forberedelse for å sende en container krever forskning og planlegging. Som fraktmottaker er du i godshåndteringen av fraktmegleren som sørger for toll- og fraktbehandlingen i begge ender av transportprosessen, kontrakter for modus eller transportformer, ordner forsikring og til og med betaler bestikkelser, om nødvendig. Din innsats bør være rettet mot å gi den mest komplette informasjonen mulig om forsendelsen, slik at, som meglere leverer et tilbud, kan du ta en informert beslutning om din containeriserte forsendelse.

Velg tjenesten. Er det frakt innen Nord-Amerika? Vil det være en import til eller eksport fra USA? Eller vil det reise mellom havner utenfor USA?

Samle informasjonen på beholderen og varen. Er det en 20 fotbeholder (1,186 kubikkfot eller 48 000 pund) eller en 40 fotbeholder (2 372 kubikkfot eller 53 000 pund)? Transport for containerfrakt er vanligvis sitert i Twenty-foot Equivalent Units (TEU).

Oppbevar en kopi av den foreslåtte konnossementet eller container manifestet. Hva slags varer vil bli sendt i containeren? Husholdningsvarer, industrivarer og biler blir alle sendt til forskjellige priser. Fraktbiler i en container, ikke kombinert med andre varer, kan være dyrere enn å bruke en dedikert rulle på / rulle (RO / RO) bilbærer.

Les spesifikkene på fraktmanifestet. Er containerfrakten farlig? Farlige materialer krever spesialisert håndtering og er dyrere fordi beholderne kun skal håndteres av utdannet personell. Hvis forsendelsen er en intermodal forsendelse, flyttet av både sjøfrakt og lastebil eller tog, hva vil det overlandsegmentet fra fraktbevegelsen koste - i begge ender?

Gjør deg kjent med tollklaringsprosedyrer i begge ender av transportprosessen. Det som er utænkelig i ett land, kan være normen i en annen. Fraktmegleren vil trolig være oppmerksom på at eventuell tilleggsavgift kan pålegges på et utenlandsk reisemål eller utgangspunkt.

Kontakt flere fraktmeglere for prisnoteringer, avhengig av beholderens destinasjon. Ikke alle fraktmeglere tilbyr tjenester til alle destinasjoner på grunn av cabotagelovgivning som beskytter fraktmarkedene. For eksempel krever Jones-loven at forsendelser som reiser fra amerikanske havner til amerikanske havner, bruker amerikanske flaggskip med amerikanske offiserer og mannskaper. Andre land kan ha lignende lover på plass.

Tips

  • Spør frakt meglere hvilke land operatører de bruker regelmessig og hvilke havbåter de bruker oftest for frakt med samme destinasjon som din. Be om navnene til personer de jobber med hos de selskapene og behandle deres svar som jobbreferanser.

    Se fraktmeglerens referanser..

Advarsel

Husk at verden med frakt kan være like konkurransedyktig som New York Stock Exchange, med meglere og transportselskaper forhandlearrangementer og konkurrerer om de samme dollarene. God service teller - en dyrere megler med bedre track record kan tjene deg bedre enn en økonomimegler som bare jobber tre dager i uken.