Forskjell mellom utviklingsland og nye land

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Internasjonale bedriftsforeninger og økonomer klassifiserer land rundt om i verden basert på deres økonomiske og industrielle utvikling. Begrepene "utviklingsland" og "fremvoksende land" refererer til helt forskjellige grupper av land. Den grunnleggende forskjellen mellom disse klassifiseringene er at fremvoksende nasjoner vokser raskt og blir viktigere i verdensøkonomien, mens utviklingsland sliter og fortsatt trenger hjelp fra handelspartnere rundt om i verden.

Tips

  • Utviklingslandene stammer hovedsakelig fra landbruket og har lav inntekt per innbygger. Fremvoksende land har gjort imponerende gevinster i industriell og økonomisk vekst, og kan være leverandører av arbeidskraft eller ressurser til andre mer avanserte nasjoner.

Hva er utviklingsland?

Verdenshandelsorganisasjonen har ikke et fast rammeverk for hva som utgjør et utviklingsland; medlemslandene erklærer seg selv som sådan. Andre WTO-medlemmer kan utfordre et lands erklærte status, men det er sjelden at noen skal gjøre det. For regnskapsåret 2018 utpekte Verdensbanken land med inntekt på rundt 1 005 dollar per innbygger som lavinntektsland. Midt-inntektslandene omfattet i mellomtiden de med en bruttonasjonalinntekt mellom $ 1 006 og $ 3 955. Både lav- og nedre mellomlandingsland er utviklingsland etter Verdensbankens anslag. Utviklingsland har lavt leve- og produktivitetsnivå, høy befolkningsvekst, underutviklet industri og et avhengighet av landbruk og eksport for økonomisk bærekraft.

Utviklingsland og WTO

Verdenshandelsorganisasjonen gjør at land erklærer at de enten utvikler eller utvikler seg, men opprettholder en liste over de minst utviklede landene. WTOs liste over minst utviklede land inkluderer Myanmar, Angola, Bangladesh, Madagaskar, Haiti, Tsjad og 29 andre nasjoner. Disse landene er berettiget til spesialhjelp og omtanke fra WTO, inkludert nedsatte barrierer fra bedre land ved import fra minst utviklede land. Målet med slik oppmerksomhet er at WTO skal bidra til å utvikle og underutviklede nasjoner bygge seg opp.

Hva er Emerging Countries?

Fremvoksende land er de med høy økonomisk utvikling, vanligvis med rask industrialisering. Noen land, som tidligere var utviklingsland uten stor mulighet for industrialisering, har blitt fremvoksende nasjoner med enestående vekst innen energi, informasjonsteknologi og telekommunikasjon. De adskiller seg fra utviklingsland fordi de ikke lenger er avhengige av landbruket, har gjort imponerende gevinster i infrastruktur og industriell vekst, og opplever økende inntekter og rask økonomisk vekst.

Kontrovers over "Emerging Markets"

Noen økonomer hevder at "fremvoksende markeder" er en utdatert periode. En av disse grunnene er hvordan noen fremvoksende markeder har selskaper kjent for å være globale ledere på aksjemarkedet. Blant de største voksende markedene er Brasil, Russland, India og Kina. Som et resultat har akronymet "BRIC" fått fart som erstatning for "fremvoksende markeder".