Sosial sikkerhet lønn fratrekk grense

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sosial sikkerhet er noe som hver inntektsverdi amerikaner må betale inn. Den primære måten amerikanerne bidrar til i sosial sikringsbassenget, er gjennom inntektsskatt før skatt. Det er en maksimal andel av inntekten din som går mot trygdeordninger, sammen med begrensninger på inntektsbeløpet som er skattepliktig for trygdeordninger.

fICA

Du trenger å vite hva som regulerer lønnsfradrag når det gjelder trygdeordninger. FICA er Federal Insurance Contributions Act. Dette er loven som bestemmer hvor mye penger arbeidsgiverne er lovlig å trekke fra lønnsslippet med jevne mellomrom. De gjør dette for å gjøre kvartalsvisen Social Security and Medicare betalinger som de må gjøre til den føderale regjeringen.

Maksimal fradrag

FICA skattefradrag er maksimalt 7,65 prosent av inntektene dine. Dette lønnsfradrag er delt på følgende: 6,2 prosent går mot trygd, mens 1,45 prosent går til Medicare premier. Disse pengene går inn i det føderale bassenget for sosial sikkerhet og Medicare. De hjelper til å betale for ytelser for de som nå er på Sosial sikkerhet og Medicare, og bestemme hva dine Sosial Sikkerhet og Medicare fordeler vil være når du går på pensjon.

Inntektsgrenser

I henhold til loven er det bare arbeidsgivere som skal trekke fra den sosiale trygghetsdelen av FICA-skatten for de første $ 106.800 av inntektene du gjør. Når du har gjort det beløpet, forsvinner fradraget. Men uansett hvor mye inntekt du gjør, må arbeidsgiveren fortsette å trekke fra den delen som er utpekt for Medicare.

Selvstendig næringsdrivende

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, så er skatten du må betale for FICA litt annerledes. De selvstendig næringsdrivende må betale en egenbeskatning på 15,3 prosent, hvorav en del går mot dine trygdeordninger. Årsaken til at skatten er så høy, i forhold til skatt for de som er ansatt i et selskap, er at selskapet betaler omtrent halvparten av de nødvendige skattene.

Fradrag for selvstendig næringsdrivende

Dette er et område der selvstendig næringsdrivende kan gjøre forskjellen. Hvis du er selvstendig næringsdrivende, har du lov til å trekke fra 50 prosent av de sosiale sikkerhetsavgiftene du har betalt når du legger inn selvangivelsen. Hvis du jobber for et selskap som betaler halvparten av skattene dine, kan du ikke ta dette fradraget.