Hvordan bygge forretningsrelasjoner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretningsforhold er hjertet og sjelen til enhver bedrift. Alle bedrifter, fra forhandlere av datamaskiner til storfe, trenger forhold til både leverandører og kunder. Solide, langsiktige forretningsforhold bygget på tillit og ærlighet kan resultere i kjøprabatter fra leverandører og gjenta forretninger fra kunder. For å generere forretningsforbindelser må du finne en måte å komme deg foran potensielle partnere og vise dem hvorfor de skal jobbe med deg.

Nettverk

Nettverk er handlingen med å bygge relasjoner med andre. Hvis du bare har startet en bedrift, kan du bruke dine personlige kontakter for å finne potensielle leverandører og kunder. Selv om du bare har et lite nettverk av venner og kolleger, kan enhver person du snakker med potensielt kjenne noen som kan være av verdi for det voksende selskapet. Hvis firmaet ditt allerede er etablert, kan profesjonelle nettverk som lokale handelskamre og faglige samfunn være gode steder å samhandle med andre bedriftsledere som kan være nyttige når du prøver å utvide bedriften din.

Gir verdi

Kunder har en tendens til å gjøre forretninger med folk de stoler på og med selskaper som kan gi dem verdi. Verdien kommer i mange former. For vareprodukter kan "verdi" ganske enkelt bety det billigeste alternativet. For mange varer og tjenester betyr imidlertid "verdi" mye mer enn den faktiske prisen. Hvis du kan gi en løsning for kunder at de ikke kan skaffe seg noe annet sted, gir du verdi. Hvis du har ferdigheter eller teknikker for å tilby kunden noe som er unikt, kan du gi verdi selv til et høyere prispunkt. Å bestemme hva en klient trenger og gi den kan være en betydelig fordel når det gjelder å bygge opp et forretningsforhold.

Tenker langsiktig

Et forretningsforhold er ikke en engangstransaksjon. Mange produkter kan selges en gang for en rask fortjeneste, men nøkkelen til et vedvarende forretningsforhold er langsiktig tenkning. Ved å handle rettferdig med leverandører og kunder, vil du sannsynligvis bygge grunnlaget for et langsiktig forretningsforhold. En måte å etablere et langsiktig forhold på er å etablere gjentatte ordrer. Hvis du er fornøyd med leverandørene dine, kan du legge inn daglige, ukentlige eller månedlige bestillinger som umiddelbart legger forretningsforholdet på en langsiktig måte. Det samme gjelder for dine egne kunder. Jo mer du kan levere produkter som oppfyller eller overgår forventningene dine, desto mer forankrer du forretningsforbindelsen. Jo mer avtale med både leverandører og kunder er "vinn-vinn" for begge parter, desto sterkere er forretningsforbindelsen din.

henvisninger

Når det gjelder å generere flere forretningsforbindelser, er den beste kilden ofte en fornøyd kunde. Hvis du gjør det bra av en klient, spør om noen venner eller kolleger også kan dra nytte av dine tjenester. Du kan oppleve at dine beste kunder er mer enn glade for å sende navnet ditt til andre interesserte.

Når det gjelder leverandører, er et godt forretningsforhold en toveis gate. Hvis du finner verdi i varene og tjenestene du oppgis, ikke nøl med å gi leverandørens navn til andre bedrifter i nettverket ditt. Hvis du sender ytterligere virksomhet til bedriftene i nettverket ditt, kan du stole på forholdet ditt og muligens føre til egne henvisninger.