Debattemner for forretningsetikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretningsetikk er et komplisert spørreundersøkelse som presenterer en svært stor og mangfoldig gruppe spørsmål om de etiske forretningsforpliktelsene. Disse spørsmålene er modne for debatt, da de ikke gir noen riktige eller gale svar, og ses på radikalt forskjellige måter av mennesker av forskjellige ideologier og verdisystemer. En debatter eller debattgruppe som ser etter et spørsmål om forretningsetikk å takle, ville ha mange alternativer.

Gi tilbake

Et grunnleggende spørsmål i virksomheten er om virksomheten har noe ansvar utover profitt. Skal virksomheten være av det enestående sinnet med å tjene penger, er målet, eller har bedrifter en etisk forpliktelse til å "gi tilbake" på en eller annen måte, enten til de samfunnene de driver, eller til veldedighet?

Minstelønn

I politikk og næringsliv er det en debatt over den føderale minimumslønnen. Bedriftseiere med et tankegang for frie markedet samt valgte embetsmenn foretrekker opphevelse av minimumslønnen, mens støttespillere hevder at det sikrer rimeligere lønninger enn arbeidere kan få hvis markedet setter pris på arbeidskraft. Skal bedrifter være etisk bundet til å betale ansatte en føderalt mandatt minimumslønn, eller vil det ubemerkede frie markedet gjøre lønn rettferdig ut av nødvendigheten?

fagforeninger

Arbeidsforeninger er et poeng med hensyn til moderne forretningsetikk og økonomi. Tilhengere av fagforeninger hevder at de beskytter arbeidstakere mot urettferdig og usikker praksis på arbeidsplassen, og gir arbeidstakere bedre lønninger og fordeler. Motstandere av fagforeninger hevder at fagforeninger øker kostnadene ved å drive forretninger, og dermed redusere virksomhetenes evne til å ansette nye arbeidstakere, øke kostnadene for varer og tjenester til forbrukerne og redusere selskapets totale fortjeneste. Skal det være et firmas ansvar å anerkjenne fagforeninger?

miljøvern

Et stort etisk dilemma i moderne virksomhet stammer fra veksten av miljøvennlighet og den "grønne" livsstilen. Moderne miljøaktivister påpeker at næringslivet - spesielt storvirksomhet - er en hovedbryter når det gjelder forurensning og dens innvirkning på klimaendringene. Den grønne bevegelsen mener at industrien må redesigne sine produksjonsmetoder, varer og tjenester for å være mer jordbruksvennlige. Bedrifter argumenterer for at total konvertering til nye metoder ville være dyrt, kuttet i fortjeneste, redusere produksjonen og trolig føre til ledighet for mange av sine arbeidere. Har bedrifter plikt til å være bevisst på miljøet selv om det gjør vondt deres bunnlinje?