Hvordan å by på jobber for taktekking

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mer enn 90 prosent av taktakere underbøyes for jobben, ifølge "Taktekkingskontor" -magasinet.Problemet, det står, er at mange entreprenører prislegger en jobb per takplattform - bransjens terminologi for en 100-kvadratmeter blokk - uten å ta hensyn til jobbens vagaries. Hofter, daler, takhøyde og andre detaljer utvide tiden som er nødvendig for å fullføre jobben og forvrengte gjennomsnittet per kvadrat. Ved å knytte overheadkostnader til tid, i stedet for torg, kan du nøyaktig pris en jobb og vinne bud som gir deg penger.

Mål taket

Mål husets utvendige dimensjoner i kvadratmeter. Del målingen med 100 for å gi deg antall bakkenivåer på bakkenivå. Deretter vurderer takhøyden. For lave takhøyder - de med et forhold på 5:12 eller mindre, noe som betyr at taket stiger 5 fot for hver 12 fot med horisontal lengde - multipliser dine bakkenivåfirkanter med 1,15 til 1,25. For middels tak i 6:12 til 9:12 helling, må du multiplisere dine firkanter med 1,24 til 1,4. For høytliggende bakker, multipliser firkantene med 1,4 til 1,7. Dette gir deg antall kvadrater du vil installere.

Undersøk taket

Undersøk taket og noter tallet og tilstanden til takfeltene, ryggene, ventilasjonsstablene, daler og blinkende hvor takdekket møter skorsteiner eller vegger. Tak som krever fullstendig riving og opprydding av eksisterende materialer vil kreve flere materialer og ta mer tid til å fullføre enn jobber der materialer kan gjenbrukes. Kontroller bygningskoder før du begynner. Mange koder begrenser antall og type materialer, for eksempel asfalt helvetesild, som du kan legge på og gjenbruke.

Beregn material og arbeidskostnader

Kontakt leverandøren din for gjeldende materialpriser. Legg opp kostnadene for alt materialet du trenger. Inkluder annet utstyr, for eksempel en dumpster, og legg til salgsavgift og leveringskostnader. Deretter legger du til lønnskostnader. Hvis du betaler dine entreprenører på torget, multipliser antall kvadrater med lønnsatsen. Hvis du betaler per time eller dag, anslår du antall timer eller dager jobben skal ta og multipliserer dette med lønnsatsen. Bruk din erfaring til å bestemme hvilke faktorer som gjør jobben vanskelig og derfor mer tidkrevende, for eksempel bratte steder og takhøyde. Legg arbeidskostnaden til kostnaden for materialer.

Legg til tilleggene

Inkluder kostnadene i prisen. For eksempel, inkludere arbeidstakers erstatningsforsikring basert på din forventede lønn og arbeidstakers kompensasjonsfrekvens. Inkluder en del av generelle kostnader, for eksempel kontorleie og verktøy. Til slutt legger du til oppmerkningen din. Du kan enten multiplisere dine totale kostnader med prosentandelsmarkeringen du trenger, eller legge til en dollar av fortjeneste. Del den endelige budprisen med antall kvadrater taket må gi deg per kvadratkurs.

Skriv budet ditt

Skriv et brev til klienten som inneholder budbudet ditt. Ditt mål er å overbevise kunden om at du er den beste rooferen for jobben. Oppgi de bransjebestemte materialene du vil bruke, og vis at de er av høy kvalitet. Ta med bilder av eventuelle problemer med taket og forklar i detalj hvordan du vil fikse dem. Nevn eventuelle garantier du tilbyr, og ta med detaljer om statens entreprenør sertifisering og ansvarsforsikring. Testimonials er en fin touch, da de viser at du er i stand til å fullføre en jobb til tiden og på budsjettet. Til slutt nevner start- og sluttdato.