Hva er Business Intelligence?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftsverdenen svømmer i data, og de fleste bedrifter bruker ulike typer informasjon til å drive beslutningstaking. Ferdigheten kommer fra å samle de riktige dataene og forstå hva de skal gjøre med det. Business intelligence utnytter teknologi, ikke mennesker, for å omdanne rånumre til handlinger som bedrifter kan bruke. Det hjelper deg med å komme til historien bak dataene, slik at du kan gjøre bedre forretningsbeslutninger.

Hva er Business Intelligence?

Business intelligence er kunsten å levere relevant, pålitelig og handlingsbar informasjon til rett personer til rett tid. Målet er å få bedre forretningsbeslutninger raskere. For å oppnå dette målet må bedriftene opprette strategier for innsamling av rå data, strukturere dataene i relevante kategorier, slik at det er enklere å navigere, og deretter omdanne data til meningsfull informasjon som beslutningstakere kan bruke. Med andre ord handler det om å ta rotete og ujevne data fra mange forskjellige kilder og sette alt på ett sted - typisk et dashbord med klare bilder - slik at du enkelt kan finne det du trenger.

Eksempel på Business Intelligence

Den enkleste måten å forstå BI er å bruke et eksempel. Anta at du driver en detaljhandel som består av en nettbutikk og et par murstein og mørtel butikker. Du gir kundene et lojalitetskort som de kan bruke i butikken og når de foretar kjøp online. Disse kortene skaper en enorm mengde data om hver kundes innkjøpsaktivitet på selskapets databaser. I seg selv gir denne informasjonen deg ikke veldig mye. Men med BI-verktøy og programvare, kan du raskt forstå:

  • Hvilke produkter dine kunder kjøper og hvor ofte.

  • Enten de foretrekker å handle i butikk eller online.

  • Hvordan disse preferansene er forskjellige for de forskjellige produktene du selger.

  • Hvor lojale de er til merkevaren din.

Du kan bruke disse innsiktene til å forutse kundens behov og preferanser, og dermed utvikle bedre måter å selge, levere service og skape målrettede markedsføringskampanjer som å levere kuponger for kundens favorittprodukter.

Hvilke ferdigheter trengs for Business Intelligence?

Til tross for den relativt enkle forklaringen er business intelligence et komplekst felt som involverer data mining, analytics, business modellering og mer. Noen av de viktigste ferdighetene inkluderer:

  • Forretningsansvar: Du må forstå forretningsstrategien, målene og konkurransemiljøet for å oversette data til viktige resultatindikatorer og andre beregninger som støtter taktisk og daglig beslutningstaking.

  • Dataanalyse: BI bruker datamodellering for å kartlegge informasjon til den virkelige verden av virksomheten. BI-fagfolk har ofte bakgrunn i statistikk.

  • Tekniske ferdigheter:
  • ** ++ Ferdighet i Microsoft Excel og off-the-shelf business intelligence-programvare er viktig hvis du skal konvertere rå data til konkrete, virkelige fortellinger. Ferdighet i et spørrespråk som Microsoft SQL er også gunstig.

Business Intelligence Tools å bruke

Mindre bedrifter som nettopp har startet med forretningsmessig intelligens, kan velge fra en lang liste over leverandører som tilbyr selvbetjente forretningsinformasjonsverktøy. Microsoft, Qlik og Tableau er markedsledere; Andre leverandører som Sisense og DBxtra retter seg spesielt mot mindre bedrifter som ikke nødvendigvis har et dedikert BI- eller teknologip team. Disse verktøyene oppretter automatisk interaktive oversikter og rapporter om noen få minutter, og salgsargumentet er at du ikke trenger programmeringsferdigheter for å betjene dem. Det er mange verktøy på markedet - se etter de som tilbyr en gratis prøveperiode, så du kan prøve før du kjøper.

Anbefalt