IFRS Kapitaliseringsregler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretningsutgifter kan deles inn i enten inntektsutgifter eller investeringsutgifter. Inntektsutgifter blir regnskapsført i resultatregnskapet som utgifter, mens investeringsutgifter balanseføres som eiendeler, slik at verdiene kan enten avskrives eller avskrives avhengig av eiendelens art. Investeringer aktiveres, noe som betyr at de er balanseført som en eiendel, fordi deres hendelser gir fordeler for virksomheten i flere perioder.

internasjonale finansielle rapporteringsstandarder

International Financial Reporting Standards (IFRS) er regnskapsregler, standarder og retningslinjer utgitt av International Accounting Standards Board (IASB). IFRS ble etablert i 2001 og innarbeidet de eldre internasjonale regnskapsstandardene (IAS). Internasjonale regnskapsstandarder som er relevante for kapitalisering av investeringer, inkluderer IAS 18 og IAS 38, som omhandler inntektsføring og immaterielle eiendeler.

Kapital- og inntektsutgifter

Inntektsutgifter blir regnskapsført i resultatregnskapet som utgifter fordi deres forekomst gir fordeler i en enkelt periode, og derfor bør deres eksistens bare registreres i en enkelt periode. I motsetning til dette gir investeringene fordeler i flere perioder, og dette må være representert på regnskapet. Kapitalisering av kapitalutgifter er den enkleste metoden for å løse dette problemet.

Store bokstaver

Kapitalisering er gjort slik at verdiene av kapitaliserte investeringer kan enten avskrives eller amortiseres over de flere perioder hvor nytten er brukt. Avskrivninger er mye samme prosedyre, bortsett fra at deres mål er forskjellige i å være materielle og immaterielle. I begge tilfeller har den aktiverte eiendelen deler av verdien dras i hver periode med fortsatt verdi som en avskrivningskostnad for å representere at verdien blir brukt til å produsere fordeler for virksomheten.

Basis og immaterielle eiendeler

Kapitalisering kan ta to former. Kapitalutgiftene har verdiskapning til en eksisterende baseaktiv, fordi utgiftene har økt nytten av basisaktivet. Eksempler på dette inkluderer oppgradering av kjøretøy og bygningsforbedringer. Eller kapitalutgiften er registrert som en ny immateriell eiendel fordi ingen eksisterende eiendel ble utvidet av utgiftene; eksempler på dette inkluderer patenter og forsknings- og utviklingskostnader.