Slik går du inn på arbeidsplassen etter ti år fravær

Anonim

Å komme inn på arbeidsstyrken etter et langt fravær kan være både utfordrende og spennende. Det er utfordringer på grunn av betydelige endringer i din bransje eller arbeidsplass som du ikke er vant til; Læringskurven kan være skremmende. Kommer tilbake til arbeidsplassen etter lang tid unna kan være spennende av samme grunner. - Endringene og forbedringene som skjer over 10 år kan styrke arbeidsforhold, forbedre effektiviteten og gjøre arbeidet morsommere.

Vurder dine nåværende jobbferdigheter og sammenlign dem med etterspurte ferdigheter i arbeidsmarkedet. Se etter muligheter til å fylle inn hull ved å registrere deg i klasser, seminarer og workshops som fokuserer på teknologi og måter å bruke ny teknologi på. Søk på Internett-opplæringsprogrammer for programvare, for eksempel Microsoft online-opplæringsprogrammer som bekrefter brukere med siste oppdateringer.

Les profesjonell journal, magasiner og nyhetsbrev i din bransje eller felt. Undersøk nye og nyere bransjetrender. Se på regjeringens nettsteder og aviser for lovendringer som påvirker ditt felt. For eksempel, hvis du er i helsevesenet, kan du lære mer om pasientvern og rimelig omsorgslov å opplyse deg om arbeidsgivere forpliktelser om ansattes fordeler og gruppeplaner.

Følg demografiske endringer i din bransje. Den samlede arbeidsstyrken består for tiden av fire skille generasjoner - Traditionalists, Baby Boomers, Generation X og Generation Y - Disse typer multigenerational endringer er det som inspirerer mangfold i arbeidsstiler, en viktig faktor for å forstå arbeidsstyrken og dens unike karakter.

Delta på jobbmesser og arbeidslivsverksteder for å lære mer om hva arbeidsgivere forventer. Chat med erfarne rekrutterere på jobbmesser om endringer de har lagt merke til i løpet av en 10-års periode i rekrutterings- og utvalgsprosessen. Hent brosjyrer og brosjyrer om jobbsøketrender; Start en fil for å holde notater og materialer knyttet til arbeidsstyrkeendringer.

Utkast en liste med spørsmål for å spørre kolleger og fagfolk på ditt felt. Ta med spørsmål om arbeidsvaner, kleskoder, fleksible arbeidsplaner og forretningsprotokoll. Se på små endringer samt betydelige endringer. Endre tilnærming til å legge inn en ny jobb - se på ny ansettelse etter en lang strekning fra et friskt perspektiv, som for eksempel uformell kjole, teknologidrevne arbeidsløsninger og en resultatorientert tilnærming til arbeid slik at du er i stand til for å oppnå en balanse mellom arbeid og liv i din nye karriere.

Få tilgang til ledige stillinger, sosiale nettverk og karriereveiledning nettsteder. Les jobbposteringer for innsikt i hvordan arbeidsgivere bruker multimedia i rekrutterings- og utvalgsprosessen. Utforsk online CVer, for eksempel CV på nettside og videoformater. Jobbsøkere kan gi rekrutterere en link til sine nettsteder for en mer personlig og interaktiv måte å søke på en jobb.