Hva er en konstruksjonsendring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fordi de fleste byggeprosjekter gjennomføres på bud og kontraktsbasis, må arbeidets omfang klart defineres før det faktiske arbeidet begynner. Under prosessen med å bygge, kan en rekke årsaker føre til endringer. En endringsordre, et tillegg til eksisterende byggekontrakt, dekker kostnadene for og definerer prosessen for justering til den opprinnelige planen.

kontrakter

Byggekontrakter kommer i mange forskjellige typer og stiler, men de fleste byggeprosjekter krever en kontrakt av noe slag. Konstruksjonsavtaler, som enhver annen kontrakt, definerer plikten som hver part i kontrakten har til den andre (e). Omfanget av arbeidet, tidsrammen og kostnaden er alle fremsatt i dette juridiske dokumentet. På grunn av kompleksiteten til mange byggeprosjekter er det mest ønskelig for arbeidets omfang, eller detaljene for hva prosjektet innebærer, å være klart definert og avtalt før arbeidets start.

Beregning

Vanligvis ønsker en kunde som ønsker å gjennomføre et byggeprosjekt flere generelle entreprenører og / eller byggeledere å gjøre bud for arbeidet. Prosessen med å by på byggeprosjekter krever ytterst forsiktig og detaljert oppmerksomhet fordi når kontrakten er tildelt og signert, blir den bindende for begge parter. Budene må være en nøyaktig refleksjon av de faktiske byggekostnadene, og for å være slik må arbeidets omfang være klart definert.

Endre bestilletyper

De vanligste typene endringsordrer som gjøres under byggeprosessen, er en endring i omfang (når en klient bestemmer seg for å legge til noe i den eksisterende jobben), uforutsette forhold (når en byggherre går inn i et problem som ikke kunne ha vært forventet) og profesjonell feil og utelatelser (når en byggherre hevder at planer og tegninger tegnet av en arkitekt eller ingeniør ikke nøyaktig reflekterer virkelige forhold eller på en eller annen måte er feil).

Betydning

Fordi endringsordrer bare skjer når en kontrakt allerede eksisterer, kan de være en reell hindring for utviklingen av byggeprosjekter. Selv om begge parter har blitt enige om den opprinnelige kontrakten, kan de ikke være enige om nødvendige endringer, hvis feil det er at en endring må gjøres, eller hvor mye slike endringer skal koste. Noen prosjekter holdes opp i flere måneder, mens partene i kontrakten argumenterer over disse detaljene. Endring av ordrer har potensial til å bli dyrt og vanskelig.

Ekspert Insight

Før byggingen begynner, vurder så mye som mulig alle mulige hindringer som et byggeprosjekt kan møte. Nøyaktige estimater av arbeidskostnadene gjenspeiler disse forsiktige hensyn. Likevel er det tider når endringsordrer ikke kan unngås. Når de er nødvendige, må begge parter forsøke å samarbeide for å løse problemet så raskt og ærlig som mulig. Mye kan oppnås med en kompromissånd.