Ulempene med kostnadsplussering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kostnad pluss prising er enkel i sitt overordnede konsept. En bedrift beregner kostnaden for å skape produkter. Derfra bestemmer det hva fortjeneste det vil ha etter at kostnadene ved produktet har blitt betalt, og deretter klipper det på overskuddet på toppen av kostnadene. Det er en populær metode for prising på grunn av sin enkelhet. Selv offentlige kontrakter ber om kostnad pluss prising.

Ubesvarte gevinstmuligheter

Kostnad pluss prising kaster penger ut døren. I boken "Capon's Marketing Framework" skriver Noel Capon at selskapene er tilbøyelige til å prise for høy eller for lav med kostnadspris. I markeder hvor prisen ikke er det viktigste for forbrukeren i sin beslutningsprosess, viser hans forskning at produkter ofte er underprisede. I markeder hvor kunder teller hver krone før de tar en kjøpsbeslutning, viser han at prisene ofte er for høye. Konkurrenter er i stand til å konkurrere på prisingen lettere med denne metoden fordi de kan forutsi prisen på forhånd.

Faste kostnader

Konseptet med faste kostnader betyr at disse kostnadene aldri endres. Leie og lønn er faste kostnader. Hvis selskapet produserer og selger tusen flere produkter en måned og selger færre neste måned, endres de faste kostnadene ikke. Det betyr at hvis kostnadene er den viktigste faktoren i prisingen, bør prisingen svinge fra måned til måned. Råvarer og salgskommisjoner er variable kostnader eller kostnader som endres fra periode til periode. Forbrukerne kan være skeptiske overfor prissvingninger, og det eroderer merkevaretro.

Effektivitet

Hvis produksjonskostnadene reduseres, antyder kostnaden pluss prising at prisingen skal reduseres. Da mister du fortjeneste. Det virker motsatt dersom produksjonskostnadene øker. Kostnad pluss prising inspirerer ikke effektiviteten. Så lenge kundene betaler produksjonskostnader, har du ikke noe incitament til å redusere kostnadene eller finne raskere, billigere og mer effektive måter å produsere produkter på. Det er lett for et selskap å bli selvtilfreds. I mellomtiden tar konkurrentene skritt for å produsere et bedre produkt raskere, noe som gjør at de kan stjele markedsandeler.

Kundeverdi

Prissetting alle koker ned til hva forbrukerne vil betale for et produkt. Selv om en merkesko kun koster $ 4 å gjøre, vil forbrukeren betale $ 120 for det hvis en berømt kjendisutøverens navn er knyttet til showet. Kostnadsposisjonen savner denne viktige faktoren i prising og fortjeneste. I boken "Prissetting med tillit" skriver Reed Holden og Mark Burton at kostnadene pluss prising "ignorerer etterspørsel, bilde og markedsplassering og ignorerer kundens rolle og verdien de oppnår." Verdibasert prising er en alternativ metode for å ta kundens oppfatning hensyn til prising.