Hva er forskjellen mellom livrente og ordinær livrente?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du er kanskje ikke kjent med denne spesifikke bruken av begrepet, men virksomheten din handler i livrenter hvis du lager eller mottar regelmessige, gjentatte betalinger med fastsatte intervaller. Disse utbetalingene kan markere enten begynnelsen eller slutten av en tidsperiode, som har regnskaps- og planleggingsimplikasjoner.

Eksempler på Annuities

I forretningssammenheng er en annuitet en hvilken som helst betaling gjort eller mottatt med faste intervaller. Ordet selv kommer fra latin for "år", men noen betalingsintervall - kvartalsvis, månedlig, til og med ukentlig eller daglig - regnes som en livrente i denne forstanden så lenge det gjentas regelmessig. De kjente pensjonsrenter som tilbys av forsikringsselskaper, passer til den beskrivelsen fordi midler utbetales med bestemte intervaller. Hvis du fakturerer kundene dine på en månedlig syklus, er det også en livrente i denne forstand. Det er også månedlige eller kvartalsvise leieavtaler du gjør på biler eller deler av tungt utstyr.

Ulike typer Annuitet

Selv om en hvilken som helst betaling med jevne mellomrom er en livrente, er det forskjeller mellom dem. En av de mest grunnleggende forskjellene gjelder når betalingene gjøres. Hvis betalingen kommer på slutten av termin, blir det referert til som en vanlig livrente. Hvis du eier din bygning, for eksempel, er boliglånet en vanlig livrente fordi den betaler for måneden som nettopp er avsluttet. Det motsatte beløpet er på grunn av annuitet, hvilket betyr at betalingen for tjenesten kommer først etterfulgt av bruk av tjenesten eller produktet. Betalinger til mobilselskapet ditt for selskapets telefoner faller inn i denne kategorien.

Hvorfor forskjellen skjer

Det er en grunn forskjellen er signifikant. Et grunnleggende prinsipp for regnskap og økonomi er begrepet "tidsverdi av penger", som ganske enkelt betyr at en dollar i dag er verdt mer enn en dollar i morgen. Dagens dollar kan brukes og tjene penger, mens morgendagens dollar kan og vil bli uthulet av inflasjonen. Jo lenger termen og jo større beløpene er, desto viktigere blir dette skillet. Det vil ikke nødvendigvis bety mye for en oppstart med 100 kunder, men det teller mye for en trådløs operatør med titalls millioner abonnenter.

Bruke prinsippet

Forskjellen mellom livrente og ordinær livrente understreker hvilke bedriftseiere allerede vet: Det er best å ha pengene i egne hender så lenge som mulig. Praktisk sett betyr det fakturering på en annuitet grunn til grunn når det er mulig og betaler på en ordinær livrente basis. Det vil ikke alltid være under din kontroll. Noen bransjer som er standard for den ene eller den andre, og svømming oppstrøms kan ikke være et alternativ, men det er noe å streve for når du kan sette eller forhandle vilkårene.