Hva er Retainage i kundefordringer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å betale for en byggeprosess er mye forskjellig fra de fleste kjøp. Det er ikke bare den store kjøpesummen, men den lange tiden det tar å bygge opp en bygning. Entreprenøren vil ikke gjøre alt arbeidet uten lønn, men kunden ønsker ikke å betale før arbeidet er ferdig. Kunden henger vanligvis på noen av pengene til arbeidet er fullført. Det endelige beløpet er kjent som beholdning i revisor-tale.

Tips

  • Retainage er penger holdt tilbake av en kunde til en jobb er ferdig. Den brukes vanligvis til større prosjekter, for eksempel konstruksjon.

Kundefordringer

For en entreprenør jobber beholdning på to måter. Tilgodehavende oppbevaring refererer til penger kunden holder tilbake for at de til slutt betaler til entreprenøren. Leverandørgjeld er pengene som entreprenøren beholder til utbetaling til underleverandører.

Anta at ditt kontraktsfirma bygger et nytt fraktsenter for et grossistfirma. Kostnaden: $ 225,000. Grossisten gjør regelmessige utbetalinger når du fullfører betydelige deler av prosjektet, for eksempel helling av fundamentet eller installasjon av ledninger og rørleggerarbeid. De siste 10 prosentene, $ 22 500, kommer ikke fram til prosjektet er fullført.

Når du starter prosjektet, opplister du $ 202 500 som kundefordringer. $ 22 500 går inn i kundefordringer beholdning eller beholdning på grunn. Det er viktig å skille ut beholdning fra andre fordringer. Hvis du kombinerer det med vanlige fordringer, ser det ut til at kunden din ikke betaler deg i tide, noe som gjenspeiler dårlig på din bedrift. Du rapporterer beholdning i balansen som en nåværende eiendel.

Retainage i kontoer betales

Som din kunde vil du ikke betale dine underleverandører, for eksempel rørleggere, elektrikere og isolatorer, for arbeid som ikke er gjort. Den siste delen av betalingen, forfalt etter at du har akseptert sitt ferdige arbeid, er også beholdning. Du opplister det i bøkene dine som gjeldsbeholdning. Hvis du forventer å foreta betalingen i de neste 12 månedene, rapporterer du beholdning som betales som en gjeldende forpliktelse i balansen.

Fakturere mer enn kostnaden

Byggingen går ikke alltid jevnt. En entreprenør utgifter på et gitt tidspunkt kan være mer eller mindre enn det beløpet kunden har betalt. Anleggsregnskapet må gjenspeile dette. Billings mer enn kostnader og estimert inntjening er betalinger som overstiger kostnadene og inntektene for det arbeidet som hittil er gjort. Som entreprenøren må gjøre nok arbeid for å rettferdiggjøre fakturering, behandler regnskapsføreren dette som en forpliktelse; Selskapet skylder kunden arbeidet. Kostnader og estimert inntjening som overstiger fakturering virker på den annen side; kunden skylder entreprenøren. Dette går på bøkene som en eiendel, som kundefordringer.

Begge disse situasjonene gjelder for ukompliserte kontrakter. Når kontrakten er fullført, og kunden aksepterer arbeidet, skal kunden frigjøre den endelige beholdningsbetalingen. På det tidspunktet skal utgifter og inntjening være lik fakturering.