Hva er pliktene til en forsikringskommissær?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En statsforsikringskommisjonær har som mål å balansere forbrukerrettighetene til å kjøpe rimelig forsikringsbeskyttelse med et forsikringsselskaps mål om å oppnå profitt. Denne komplekse balansen handles i samarbeid med forbrukergrupper og forsikringsbransjen, og implementeres ved hjelp av en kombinasjon av retningslinjer, forskrifter og lovgivning. Forsikringsutvalget fokuserer på en rekke spesifikke oppgaver.

Forsikringsselskapets finansielle styrke

En av de viktigste rollene en forsikringskommisjonær utfører, sikrer at hvert forsikringsselskap har økonomisk styrke og likviditet for å respektere retningslinjene den selger. Dette tilsynet er avgjørende, da forsikringsselskapene må holde reserver av kontanter for å svare i tilfelle en katastrofe. Arbeider med forsikringsselskaper, aktuarer og analytikere, sikrer kommisjonen at et forsikringsselskap beholder tilstrekkelige midler på hånden, uten å begrense mengden forsikring et selskap kan selge.

Rate Controls

Visse forsikringsprodukter er lovlig pålagt i alle statene for å sikre at alle beboere er beskyttet i tilfelle en ulykke. En del av forsikringskommisjonens ansvar er å regulere satsene som et forsikringsselskap tar for å hindre at næringen utnytter kravet. Kommisjonæren balanserer et forsikringsselskaps rett til å oppnå en fortjeneste med forbrukerens rett til å oppnå rimelig forsikringsdekning. Til dette formål godkjenner kommisjonen satser for visse produkter før de trer i kraft.

Kontraktsbestemmelser

Forsikringskommissærene er også ansvarlige for at forsikringsprodukter fortsetter å forandre lovlige, helse og økonomiske klima. Kommisjonær møtes med forbrukergrupper, helsepersonell og forsikringsselskaper for å sikre at statens godkjente kontrakter gjenspeiler disse markedssituasjonene. Det er kommisjonens rolle å sikre at produktene som selges i staten, gir tilstrekkelig dekning uten å legge en unødig byrde på forsikringsleverandøren.

Klagerundersøkelse

I en perfekt verden vil hver forsikringstransaksjon og krav føre til en lykkelig forbruker. I den virkelige verden er dette ikke tilfelle. Forsikringsdirektøren fører tilsyn med en undersøkelsesavdeling som undersøker klager mot forsikringsselskaper. Disse undersøkelsene gjennomføres av uavhengige etterforskere. Målet er å sikre at statens forsikringsselskaper opererer i samsvar med loven og i god tro.

Anbefalt