Hva er måtene som et spørreskjema kan administreres?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Spørreskjemaer og undersøkelser hjelper bedrifter å lære om sine ansatte, kunder, leverandører og entreprenører. For eksempel hjelper medarbeidertilfredshetsundersøkelser ledelsen å forbedre moral og oppbevaring, og kundetilfredshetsundersøkelser bidrar til å forbedre kundeservice. Bedrifter kan administrere spørreskjemaer på en rekke måter, blant annet ansikt til ansikt, via telefon, online og på papir. Før du oppretter et spørreskjema, bør bedrifter analysere målgruppene sine for å bestemme deres foretrukne metode eller gi flere metoder for å fylle ut spørreskjemaet for å få de beste resultatene. Online og papir spørreskjemaer er best når resultatene skal forbli anonyme.

skriftlig

Det skriftlige spørreskjemaet er den enkleste metoden. Det krever at brukeren skriver svar på spørsmålene. Bedrifter kan distribuere skriftlige spørreskjemaer på ansattstrening, sende dem til nylig avsluttede medarbeidere for åpen tilbakemelding om arbeidserfaring, sende dem til leverandører for å forbedre relasjonen eller inkludere dem i produktemballasje for kundene å sende tilbake i en porto betalt konvolutt. Det skriftlige spørreskjemaet er et godt alternativ for folk som ikke er komfortable med teknologien, og som kommuniserer bedre skriftlig i motsetning til muntlig. Ulempen til det skriftlige spørreskjemaet er aggregering av data. Avhengig av tilsiktet bruk, kan noen trenge å transkribere svar til en database.

på nett

Selv om nettbaserte spørreskjemaer tar mer arbeid å sette opp, har deres fordel muligheten til å eksportere data til et regneark for videre analyse. Med mindre spørreskjemaet inneholder felt for brukeren å legge inn flere kommentarer, kan spørreskjemaet gi de mest begrensede svarene. Flere selskaper, som Zoomerang, SurveyGizmo og Survey Monkey, tilbyr gratis undersøkelseshjelp og tilpasning.

Ansikt til ansikt

Ansikt til ansikt spørreskjemaer er de mest personlige, så resultatene kan ikke være like oppriktige eller sannferdige som skriftlige eller elektroniske spørreskjemaer. Et vellykket ansikt til ansikt spørreskjema må gjennomføres som en samtale i stedet for en forhør. Ansikt til ansikt spørreskjemaer kan være den billigste når det gjelder materialer som brukes, men de er tidkrevende. Som skriftlige undersøkelser krever de også aggregering av data og manuell innføring i en database for videre analyse.

telefon

Telefonundersøkelser kan gjøres på en av to måter. Den som ringer kan bruke et gratisnummer og svare på spørsmål ved hjelp av en berøringssignal, eller selskapet kan ringe spørreskjema deltagere for å stille spørsmål til dem. Som et ansikt til ansikt spørreskjema, må et vellykket telefon spørreskjema bli utført som en samtale i stedet for en forhør. Telefonundersøkelser kan være den dyreste metoden for å gjennomføre spørreskjemaer, avhengig av selskapets avstandsavgifter og plasseringen av spørreskjema deltakere. Avhengig av hvilken metode som brukes, kan spørreskjemaene også kreve aggregering av data.