Grunnleggende økonomisk analyse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Økonomi handler om hvordan enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter tildeler begrensede ressurser blant ulike behov og ønsker. Grunnleggende økonomisk analyse bruker et utvalg av verktøy og metoder for å forstå beslutningene i denne prosessen. Verktøyene til grunnleggende økonomisk analyse spenner fra tilbuds- og etterspørselsdiagrammer til komplekse statistiske modeller.

Ressursidentifikasjon

Et sentralt faktum i økonomi er at ressursene er knappe. Fordi enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter ikke har ubegrenset tid, penger, arbeidskraft, materialer og andre ressurser, må de sette prioriteringer og bestemme hvordan man skal tildele ressurser.

Egenskaper

En sentral antagelse om grunnleggende økonomisk analyse er at familier, bedrifter og nasjoner forsøker å allokere ressurser på en slik måte at de gir mest tilfredsstillelse til det minste. Økonomer kaller det "rasjonell egeninteresse".

typer

Forespørsel og etterspørsel grafer er de mest grunnleggende verktøyene for økonomisk analyse, og blir ofte undervist i grunnleggende økonomikurs. Diagrammet illustrerer prisnivået på et gitt produkt eller en tjeneste der tilbud og etterspørsel møtes. Det nivået er kjent som "marked-clearing prisen." Andre analytiske verktøy inkluderer komplekse statistiske modeller som vurderer flere variabler utover tilbud og etterspørsel, for eksempel sesongmessige endringer (for eksempel etterspørselen etter elektronikk kan øke rundt feriehandelssesongen) eller fluktuasjoner i pengepolitiske faktorer som rente og inflasjon.

Funksjon

Økonomiske analytikere bruker statistisk analyse for å vurdere økonomiens nåværende tilstand og prognose fremtidige forhold med hensyn til produksjon, inflasjon, arbeidsledighet og andre indikatorer.

fordeler

Grunnleggende økonomisk analyse hjelper enkeltpersoner og bedrifter å bestemme hvordan de best kan tildele tid, arbeid og materialer for å nå sine mål. Regjeringene bruker grunnleggende økonomisk analyse for å vurdere den generelle tilstanden i deres nasjoners økonomier og ta politiske beslutninger.