Fordelene og ulemperne ved Micromanaging-ansatte

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Micromanagement er en stil med å drive et selskap som involverer direkte tilsyn, selv med rutinemessige ansattes oppgaver. For det meste er mikromanagement ikke en effektiv lederstil fordi den ikke gir ansatte plass til å vokse og legger unødvendige byrder på ledere, som må se på hvert skritt de ansatte gjør. Mikroforvaltning er mest konsistent med noen arbeidsgiveres komfortnivå, men spesielt eiere som ikke stoler på sine ansatte.

Direkte kontroll og resultatstyring

Hvis du holder øye med dine ansatte og hvordan de fungerer, er de mer sannsynlig å utføre oppgaver akkurat slik du vil. Micromanaging er en grundig hands-on lederstil som gir deg direkte kontroll over oppgaver som ansatte kan gjøre alene. Dette kan være den mest effektive lederstilen når du arbeider med ansatte som konsekvent har dårlig prestasjoner eller som trenger ekstra hjelp: ved å se og lede dem hele dagen, er du mer sannsynlig å oppnå de resultatene du ønsker.

Påvirke forretningskritiske oppgaver

Det kan være ganger når det er fornuftig for deg å være nært involvert i oppgaver og prosesser. For eksempel, hvis din medarbeider jobber med en presentasjon eller et forslag som kan vinne en viktig kontrakt, eller miste en viktig kunde, kan det hende du vil mikromanere dem for å sikre at ting går i henhold til planen. Du kan ha en historie med en klient eller erfaring som din ansatt ikke har - det er derfor fornuftig at du bruker denne kunnskapen for å maksimere sjansene for suksess. Det er tider når du ikke har råd til å tillate uerfarne ansatte å lage feil på egen hånd.

Tidskostnader for Micromanagement

Micromanaging kan være tidkrevende for en leder. Hvis en leder føler at han må se hvert trekk som hans medarbeidere gjør, bruker han tid som kan brukes til mer produktiv bruk, for eksempel utviklingssystemer og forenkling av prosesser. Det ville ofte ta en leder mindre tid til å utføre en oppgave selv enn å svinge mens hans ansatte utfører det. Vellykket ledelse bruker en leders tid effektivt ved å utvikle en oversikt og orkestrerende arbeidstakeroppgaver. Micromanaging veier ned en leder med detaljer som hans ansatte vanligvis er helt i stand til å ta opp.

Redusert jobbtilfredshet

Micromanaging er stressende for både arbeidsgivere og ansatte. Ansatte som føler at deres ledere er micromanaging, opplever mindre jobbtilfredshet fordi de ikke føler seg empowered og klarert. Arbeidsgivere som micromanage føler ofte frustrert når ansatte ikke utfører oppgaver nettopp til lederens spesifikasjoner, selv om resultatene kan være helt tilfredsstillende. Stresset som både arbeidsgivere og ansatte opplever på grunn av mikromanagement, kan utvikle seg til en selvstendigende syklus, hvor ansatte utfører dårlig, fordi de er på kant og ledere blir stadig mer frustrert over deres ansattes dårlige ytelse.

Kvelende kreativitet og effektivitet

Arbeidsgivere som mikromanage har en tendens til å ha veldig konkrete ideer om hvordan ansatte skal utføre en oppgave. Ansatte som utfører en oppgave hver dag utvikler ofte arbeidsformer som er effektive og skaper overordnede resultater på måter som deres arbeidsgivere ikke forstår fordi de ikke er så nært involvert i prosessen. Utvikling av disse typer innovasjoner kan gjøre en repeterende jobb mer tilfredsstillende for en ansatt. En arbeidsgiver som micromanages nekter sin medarbeider den ekstra følelsen av å oppnå å finne bedre måter å jobbe og de forbedrede effektivitetene som følger med disse funnene.