Hva er en balanseoverføringskort?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du har flere åpne kredittkort med saldoer, kan du føle deg overveldet. Mellom å huske forfallsdatoene hver måned og måtte betale minst den minste månedlige betalingen på hvert kort, kan det bli skremmende. Et balanseoverføringskort kommer til nytte for en slik situasjon. Et balanseoverføringskort gjør det mulig å overføre alle dine saldoer til en kredittkortkonto, og vanligvis til en lavere rente og en lavere minimum månedlig betaling.

Hva er en balanseoverføringskort?

Å få et balanseoverføringskort gir deg muligheten til å overføre alle utestående saldoer fra andre kredittkort til en ny kredittkortkonto. Hvis du har alle dine saldoer på ett kredittkort, høres det ut som om det ville være til fordel for deg, alt du trenger å gjøre er å finne en kredittkortkonto som tillater balanseoverføringer. Du kan enten søke på nettet eller gå til din lokale bank for å se om den tilbyr en. Husk at du trenger en anstendig kreditt score for å bli godkjent. Ikke bare trenger du god kreditt, du bør også ha en anstendig økonomisk historie, for eksempel ingen konkurs eller negative kommentarer mot deg. Før du godtar vilkår og betingelser, må du alltid forsikre deg om at kredittkortet du søker om gir deg grenseverdien du vil ha. Ikke alle kredittkort tilbyr samme beløp.

Hva er en 0 prosent saldooverføring?

Å få hendene på en 0 prosent balanseoverføring er vanligvis det beste alternativet. Når et kredittkortselskap sier at det har en 0 prosent balanseoverføring, betyr det at du ikke betaler penger. Før du hopper for glede, skjønner du imidlertid hvor lenge de gir deg uten interesse. For eksempel kan enkelte kredittkort ha 0 prosent rente i seks måneder, mens andre tilbyr det i 18 måneder. Pass på at varigheten passer til det du trenger. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du fortsatt har en balanse etter den tildelte tiden, betaler du renter når tiden går tom. En annen ting å huske er at bare fordi et kort har en 0 prosent balanseoverføring, betyr det ikke alltid at det har 0 prosent interesse for kjøp også. Sjekk alltid utskriftene hvis du leter etter 0 prosent rente på både balanseoverføringer og kjøp.

Har balanseoverføringer påvirket kredittpoengene dine?

Når du begynner å søke etter en saldooverføring, kan din kreditt påvirkes. For eksempel, når du søker om et kredittkort, foretar selskapet en hard forespørsel om kredittrapporten din for å sjekke om negative kommentarer, og dette kan redusere kredittpoengene dine med noen få poeng. Ikke bare kan kredittpoengsummen minke, men den harde henvendelsen vil være på rapporten i omtrent to år. Før du tenker på en balanseoverføring, vet du at det også kan gi noen positive effekter på kreditt. Hvis du for eksempel overfører alle dine saldoer til det nye kredittkortet, viser kredittrapporten at du har en høyere kredittgrense. Så lenge du ikke bruker kredittkortene dine, kan du legge merke til at kredittpoengene øker.