Standard driftsprosedyrer for en trykkeri

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En riktig kjørt kommersiell utskriftsbutikk med en etablert kundebase er vanligvis en lønnsom og sikker virksomhet. Standard driftsprosedyrer for en trykkeri er utformet for å skape en jevn arbeidsflyt, kontrollkostnader, kvalitetssikring, møte tidsfrister og skape en rimelig fortjeneste. Å legge til et løpende markedsføringsprogram til standard operasjonsprosedyrer, gjør virksomheten voksende og blomstrende.

markedsføring

Lag et pågående markedsføringsprogram for å sikre en jevn strøm av kunder. Når kundene er sikret, hold kontakten med dem, da de vil anbefale din trykkeri til andre. Utarbeide en salgsmelding for potensielle kunder, og be dem om å bruke tjenestene dine. Opprett en liste over selskaper eller organisasjoner du vil skrive ut for. Send dem en rekke postkort, og tilbyr tryktjenester. Skriv en pressemelding om trykkeriet og send det til det lokale media. Prøv å oppgi virksomheten på craigslist.org, og opprett en Google AdWords-kampanje som er målrettet mot byen eller byen din. Markedsføring er mest effektiv som en kontinuerlig del av operasjonen.

anslag

Klienter vil gi utskriftsjobber til deg, med spesifikk informasjon om antall, lager (papir, konvolutter eller T-skjorter) og grafikk. Lag et prisoverslag for jobben. Vanligvis vil prisen inkludere kostnadene ved aksjene, en markering på aksjene og en utskriftskurs. Et standard lageroppslag er 50 prosent av kostnaden. For å opprette en utskriftsarbeidspris, beregne tiden som trengs for å utføre jobben. Multipliser tiden med butikkfrekvensen. For eksempel vil en halvtime jobb regning $ 40 for arbeidskraft hvis butikkfrekvensen er $ 80 per time. Utskrifts estimeringsprogramvare brukes av mange kommersielle butikker.

Bestill varer

Når kunden godkjenner prisoverslaget, bestiller varen for jobben. Kommersielle skrivere vil bestille papir, bord eller konvolutter for jobben, mens skjermprintere kan bestille tomme T-skjorter eller sportsklær. Mange skrivere vil bestille litt mer lager enn det som trengs for jobben, for å tillate forkjøling. Standardprosedyren er å bestille utskriftslager fra en spesialhandel grossist. De fleste grossister vil tilby kredittvilkår til skrivere som de gjør regelmessig forretning med.

Planlegg og utskrift

Legg jobben til butikkproduksjonsplanen. Vurder hvor lang tid det tar å produsere jobben og gi nok tid til det i tidsplanen. Spør kunden når jobben er nødvendig for å være sikker på at du kan levere den i tide. Legg til en 20 prosent til 50 prosent tilleggsavgift for å haste bestillinger. Skriv ut et bevis på jobben hvis klienten har bedt om en. Skriv ut jobben i henhold til tidsplanen. Skulle det oppstå problemer under produksjonen, må kunden informeres om det påvirker evnen til å levere jobben.

Faktura og levering

Skriv en faktura for jobben å gi kunden, og hold en kopi for dine poster. De fleste kunder vil betale ved levering eller på standard netto 30 vilkår. Netto 30 vilkår betyr at kunden betaler fakturaen innen 30 dager. Ordne for levering eller klientopphenting. Krev klientens tegn for levering av jobben.

Bemanning

Leie og trene ansatte for å gi et høyt nivå av kundeservice og kvalitetsutskrift. Motivere dine ansatte med lønnsoppmuntringer og del ansvar med dem. Et godt personale er nummer 1 for en vellykket bedrift. Behold nøkkelpersoner over tid for å øke lønnsomheten.