Definisjon av forbrukermarked

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En markedsplass er en distinkt gruppe potensielle kunder som et selskap kan målrette mot sine produkter og tjenester. Et forbrukermarked er en markedsplass bestående av husholdningsforbrukere som kjøper varer til individuelle eller familiemessige forbruk. Det er annerledes enn et bedriftsmarked, hvor bedrifter selger varer og tjenester til andre selskaper.

Forbrukermarkedskategorier

Bedrifter målretter forbrukerne i mange markedskategorier, inkludert forbruksvarer, myke hjemmevarer, varige varer, mat, drikkevarer og tjenester. Bedrifter som selger til forbrukermarkeder tilbyr produkter i individuelle enheter, slik at kundene kan kjøpe akkurat det beløpet som er nødvendig for hjemmebruk.

Forbrukermarkedskanaler

Detaljhandel er den viktigste kanal for levering til forbrukermarkeder. Forhandlere kjøper varer fra produsenter eller grossister, bryter dem inn i forbruksvarer og markedsfører dem til forbrukerne fra murstein og murbruk. Online-forhandlere markedsfører varer til forbrukerne og sender deretter produktene til sine hjem. Direkteforbrukerindustrien er en nisjeform for markedsføring til forbrukerne. Bedrifter som Mary Kay og Tupperware har salgsrepresentanter som målretter individuelle forbrukere dør til dør eller gjennom hjemmepartier.