Hva er et sekundært målmarked?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et sekundært målmarked er den delen av bedriftens totale potensielle kunder som mest sannsynlig vil kjøpe sitt produkt. De adskiller seg fra det mest folkerike og lønnsomme primære målmarkedet i egenskaper, oppførsel og antall. Selv om det ikke genererer så mye inntekt, er det sekundære målmarkedet verdt markedsføringsarbeid på grunn av dets forhold til og potensiell innflytelse på det primære målmarkedet.

Markedssegmentering

For å forbedre effektiviteten av en markedsføringsstrategi deler virksomheter den totale potensielle befolkningen til kunder i ulike kategorier, kjent som segmenter. Virksomheten analyserer deretter disse segmentene ved hjelp av ulike metoder, støttet av sekundær og primær markedsundersøkelse. Denne analysen brukes da til å målrette mot grupper av potensielle kunder som sannsynligvis vil kjøpe sitt produkt, og skreddersy markedsføringsarbeid mot den gruppen. I hvilken grad en virksomhet kan definere eller forme kundenes behov, bestemmer den potensielle suksessen til den virksomheten.

Målgruppe

Et målmarked er ifølge nettsiden Entrepreneur "en bestemt gruppe forbrukere der et selskap har mål for sine produkter og tjenester." Forretningsfolk bør tenke på et målmarked som den spesifikke gruppen mennesker som mest sannsynlig vil kjøpe fra dem. Dette målmarkedet kan deles opp på flere måter, men de fleste divisjoner inkluderer et primært og et sekundært målmarked.

Primærmarkedet

Et virksomhets primære målmarked er den gruppen mennesker som mest sannsynlig vil kjøpe fra dem. I likhet med markedssegmenter omfatter forbrukerne denne markedsandelen karakteristika og atferd som er felles for andre forbrukere i samme markedssegment; Det primære målmarkedet er imidlertid mer populært enn det sekundære målmarkedet, og vil utgjøre det meste av en virksomhets salg.

Sekundær målmarkedet

Et sekundært målmarked består av de kundene som er mest sannsynlig å kjøpe et virksomhets produkt eller tjenester. Egenskapene til det sekundære målmarkedet skiller seg fra det primære målmarkedet, men sekundærmarkedet er relatert til det primære markedet. Et sekundært målmarked omfatter typisk fremtidige primære kjøpere, som er de som kjøper i en høyere sats innenfor et lite markedssegment og er de som påvirker primære kjøpere.

Potensiell verdi

Til tross for at det er færre i antall og genererer mindre totalt salg enn det primære målmarkedet, bør sekundærmarkedet likevel være fokus for en betydelig andel av markedsføringen av virksomheten din. Fordi det sekundære målmarkedet inkluderer fremtidige primære kjøpere, er arbeidet med å tiltrekke sekundære kjøpere en investering i fremtidig salg av produkter og tjenester.