Hva er Modularisering i Supply Chain Management?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Modulær supply chain management er en metode for å jobbe med leverandører for å levere produkter på kortere tid. Med kompleksiteten og hastigheten på produksjonen øker, gjør modulær forsyningskjeden ledelse det mulig for leverandører å lage komplette komponenter raskt.

Funksjon

I en tradisjonell forsyningskjedemodell sender leverandører grunnleggende deler til et element, for eksempel et bilsete, til produsenten. Produsenten monterer deretter delene i et komplett sete mens bilen er montert. I modulær forsyningskjede lager leverandøren hele seteret, og sender det klart til installasjon.

fordeler

I modulær supply chain management har leverandører betydelig design og innovasjon. Leverandører gir ofte design og kostnadsbesparende utvikling fordi de får en slik frihet i produksjonen. Med langsiktige forpliktelser og aggressive kostnadsmål samarbeider leverandørene og produsentene for å skape verdier. Modulkomponenter kan gjenbrukes i en rekke modeller av lignende produkter, og sparer penger og tid.

omfang

Bilforetakene var blant de første som vedtok modulærisering i supply chain management, men andre næringer omfavnet konseptet. Elektronikkindustrien gjør stor bruk av modularisering, som også leketøy, programvare og flyindustri. Modulariserte forsyningskjeder skaper effektivitet i en global markedsplass også.

Anbefalt